Anthurium (Andreanum Grp) Indiana

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Indiana is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant behoort tot de Andreanum Groep en staat bekend om zijn opvallende verschijning en lange bloeiperiode. De Anthurium Indiana heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei van deze mooie plant. De Anthurium Indiana is een populaire keuze voor in huis of op kantoor vanwege zijn decoratieve uitstraling en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel water nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht. Het is ook goed om regelmatig de bladeren af te stoffen.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Indiana heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met helder indirect licht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium plant moet ongeveer één keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant alleen water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht, het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar indirect zonlicht schijnt. Te veel blootstelling aan felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Indiana houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ook voor een hoge luchtvochtigheid om de plant gezond te houden.

  Anthurium (Andreanum Grp) Indiana bloeit meestal in de maanden april tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, Anthuriums behoren tot de luchtzuiverende planten en helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het blad absorbeert schadelijke stoffen en zet deze om in voedingsstoffen voor de plant. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft echter belangrijk voor een gezonde luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of plotselinge temperatuurschommelingen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar je kunt dode bladeren en bloemen verwijderen om de uitstraling te verbeteren. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Snoei in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Geef de plant bij voorkeur lauw en kalkarm water. Houd de potgrond licht vochtig.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Indiana gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant niet in een te grote pot staat, om wortelrot te voorkomen.

  Een goed doorlatende en lichtzure potgrond is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast. Het is belangrijk de potgrond regelmatig te vervangen of bij te voeden om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte, vochtige doek. Verwijder eventuele droge bladeren of bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen glansmiddelen of bladsprays op de bladeren.

  De Anthurium plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen. Vermijd extreme hitte en kou, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant.

  De Anthurium houdt van een hoge luchtvochtigheid. Zorg voor minimaal 60% luchtvochtigheid en voorkom dat de lucht te droog wordt. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door regelmatig te sproeien of de plant op een schaaltje met water te zetten.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Indiana triveert het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5.5 en 6.5 ligt. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei van de plant negatief beïnvloeden.

  Voor kamerplanten zoals de "Anthurium (Andreanum Grp) Indiana" is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen (lente en zomer). Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren, dus wees voorzichtig met het bemesten van de plant.

 • Omschrijving

  De Anthurium Indiana is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant behoort tot de Andreanum Groep en staat bekend om zijn opvallende verschijning en lange bloeiperiode. De Anthurium Indiana heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei van deze mooie plant. De Anthurium Indiana is een populaire keuze voor in huis of op kantoor vanwege zijn decoratieve uitstraling en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.