Zantedeschia 'Mint Julip'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia 'Mint Julip' is een prachtige en exotische plant met opvallende mintgroene bloemen. De bloemen hebben een karakteristieke kelkvorm en zijn omringd door donkergroene bladeren. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en heeft regelmatig water nodig. De 'Mint Julip' is een echte blikvanger in de tuin of als kamerplant. Het is een charmante toevoeging aan elke ruimte en trekt zeker de aandacht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij een lichte standplaats. Het is belangrijk de grond vochtig te houden en de plant af en toe te bemesten.

  Ja, de Zantedeschia 'Mint Julip' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig draaien kan helpen om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Deze plant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt. Let op de bladeren om te zien wanneer de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en verdraagt geen felle zon. Het beste groeit hij op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende licht, maar uit de directe zonnestralen.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme plek te zetten.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken. Na de bloei is het mogelijk dat de plant in rust gaat en geen bloemen meer produceert.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een schonere binnenlucht.

  Ja, de Zantedeschia 'Mint Julip' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zijn ideale temperaturen voor deze kamerplant om goed te gedijen. Het is belangrijk om deze temperatuur consistent te houden voor een gezonde groei.

 • De plant heeft geen specifieke snoei nodig, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  De Zantedeschia 'Mint Julip' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten drogen, voordat je opnieuw water geeft. Houd er rekening mee dat de plant in de winter minder water nodig heeft dan in de zomer.

  Deze plant heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het gebruik van een mengsel van potgrond en perliet kan helpen bij het creëren van een goede drainage.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg ervoor dat de pot goed waterdoorlatend is. Een mix van potgrond voor kamerplanten met wat zand of perliet kan zorgen voor een optimale groeiomgeving.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig is. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken voeding tijdens de groeiperiode.

  De bladeren van de plant kunnen stofvrij worden gehouden door ze af en toe af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant. Daarnaast is het aan te raden om dorre bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht om de gezondheid en groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige blootstelling aan het licht te garanderen.

  Deze plant gedijt het beste bij kamertemperatuur, tussen de 18-22 graden Celsius. Vermijd extreme temperaturen en tocht om de groei te bevorderen. Warmte en zonlicht zijn essentieel voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de 60-70% ligt. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger toe te voegen aan de ruimte.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten varieert tussen pH 6 en pH 7. Een neutrale bodem is het meest geschikt voor de meeste kamerplanten en zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik een speciale kamerplantenmest met een evenwichtige samenstelling van voedingsstoffen. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig mest, maar vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia 'Mint Julip' is een prachtige en exotische plant met opvallende mintgroene bloemen. De bloemen hebben een karakteristieke kelkvorm en zijn omringd door donkergroene bladeren. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en heeft regelmatig water nodig. De 'Mint Julip' is een echte blikvanger in de tuin of als kamerplant. Het is een charmante toevoeging aan elke ruimte en trekt zeker de aandacht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.