Narcissus (Double Grp) 'Abba'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus 'Abba' is een dubbelbloemige narcis met grote, rijkgekleurde bloemen. De bloemblaadjes zijn in meerdere lagen gerangschikt wat zorgt voor een volle uitstraling. De bloem heeft een opvallende gele trompet in het midden, omringd door witte of crèmekleurige bloemblaadjes. 'Abba' bloeit in het voorjaar en verspreidt een heerlijke zoete geur in de tuin. Deze narcis is een prachtige toevoeging aan bloembedden, borders en bloempotten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissus (Double Grp) 'Abba' is een gemakkelijk te onderhouden plant. Ze hebben weinig water en voeding nodig en gedijen goed in een lichte ruimte. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, Narcissus planten hebben veel licht nodig, bij voorkeur indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag licht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot gele bladeren en een verminderde bloei.

  Narcissen hebben over het algemeen niet veel water nodig en verdragen droogte goed. Geef ze ongeveer eens in de 1-2 weken water, afhankelijk van de grondvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten goed kan opdrogen.

  Narcissen houden van helder, indirect zonlicht en kunnen ook wat direct zonlicht verdragen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de felle zon staat om verbranding te voorkomen. Over het algemeen gedijen ze goed bij gematigde lichtomstandigheden.

  Narcissus geeft de voorkeur aan koelere temperaturen en kan goed gedijen bij een gematigde kamertemperatuur. Te veel warmte kan de plant uitputten en doen verwelken. Zorg dus voor een frisse en lichte omgeving voor optimale groei.

  Narcissen bloeien meestal in de lente, tussen maart en april. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, Narcissen zoals de Double Grp variant zijn niet luchtzuiverend. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bekend staat om zijn mooie bloemen en aangename geur. Het is dus niet geschikt om de lucht in huis te zuiveren.

  Ja, Narcissen groeien het best bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen boven de 25 graden kunnen de groei van de plant belemmeren en temperaturen onder de 15 graden kunnen ervoor zorgen dat de bloei vertraagt. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte plek te plaatsen waar deze optimale temperaturen worden gehandhaafd.

 • Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen van deze plant te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. Knip de bloemsteel tot aan de basis af met een scherpe snoeischaar. Verwijder ook eventueel verwelkte bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Geef regelmatig water aan deze plant en laat de grond niet uitdrogen. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig is, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de zomerperiode kan wat meer water nodig zijn dan in de winter.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  Een goede bodemkwaliteit voor Narcissus planten is goed doorlatend en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een pH van tussen de 6 en 7 voor optimale groei. Vermijd natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De Narcissus 'Abba' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van de plant af te vegen om de groei niet te belemmeren. Dit kan eenvoudig gedaan worden met een vochtige doek. Als er bruine of dorre bladeren aanwezig zijn, kunnen deze voorzichtig worden afgeknipt om de plant er gezond uit te laten zien.

  De Narcissus (Double Grp) 'Abba' heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met veel zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het zuiden voor voldoende licht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante kamertemperatuur is het meest geschikt voor deze kamerplant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Narcissus (Double Grp) 'Abba' moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming, dus zorg voor goede ventilatie.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7. Dit betekent dat de bodem een licht zure tot neutrale pH-waarde moet hebben. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor een optimale groei en bloei van kamerplanten.

  De Narcissus (Double Grp) 'Abba' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond en sterk te blijven. Gebruik vloeibare meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Narcissus 'Abba' is een dubbelbloemige narcis met grote, rijkgekleurde bloemen. De bloemblaadjes zijn in meerdere lagen gerangschikt wat zorgt voor een volle uitstraling. De bloem heeft een opvallende gele trompet in het midden, omringd door witte of crèmekleurige bloemblaadjes. 'Abba' bloeit in het voorjaar en verspreidt een heerlijke zoete geur in de tuin. Deze narcis is een prachtige toevoeging aan bloembedden, borders en bloempotten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.