Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' is een prachtige voorjaarsbloeiende bloembol met elegante witte bloemen en een heerlijke zoete geur. De bloemen hebben een opvallende cup-vormige kroon en staan in trossen op lange stevige stelen. Deze Narcissus-soort is makkelijk te kweken en gedijt goed in zowel de volle zon als halfschaduw. 'L'Innocence' is een populaire keuze voor borders, bloembakken en als snijbloem voor boeketten. Deze plant trekt ook nuttige bestuivers aan zoals bijen en vlinders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de narcis is een gemakkelijke kamerplant om te onderhouden. Ze hebben niet veel water nodig en gedijen goed in helder licht. Het is belangrijk om de grond af en toe te bemesten voor optimale groei.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens enkele uren per dag direct zonlicht krijgt.

  De Narcissus houdt van vochtige grond, dus geef hem ongeveer 1 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, want dan kan de plant gaan rotten. Pas op dat de wortels niet uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' houdt van een heldere, maar indirecte lichtinval en kan beter niet in de felle zon worden geplaatst. Een plekje met halfschaduw is ideaal voor deze plant om goed te gedijen.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur constant is en vermijd tocht. Plaats de plant op een zonnige plek voor optimale groei.

  De Narcissus Tazetta L'Innocence bloeit in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in een kamer te verbeteren. Het absorbeert schadelijke stoffen en produceert zuurstof tijdens fotosynthese. Het is een mooie en effectieve toevoeging aan je interieur.

  Ja, deze plant groeit het best op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Te lage of te hoge temperaturen kunnen de gezondheid van de plant beïnvloeden.

 • De dode bloemstelen kunnen worden afgeknipt om de plant er netjes en verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook eventuele beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei de plant na de bloei om de bloemproductie te stimuleren voor het volgende jaar.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de potgrond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. Pas de watergift aan op basis van de behoefte van de plant en het seizoen.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Een mengsel van compost, turf en zand kan de groei bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen bij het bloeien.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende water en zet de plant op een lichte plek. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' kan af en toe worden afgestoft met een zachte borstel of microvezeldoek. Gebruik geen water om de bloemblaadjes schoon te maken, dit kan de bloem beschadigen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gecontroleerd op eventuele insecten of schimmels.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6-8 uur zonlicht per dag krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 16°C en 21°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of tocht. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag wordt om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de grond aan te passen om de gezondheid van de plant te behouden. Het is aan te raden om te voorkomen dat de bodem te zuur wordt, aangezien dit de groei en bloei van de plant negatief kan beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals Narcissus hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Ze kunnen profiteren van een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Gebruik de meststof volgens de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

 • Omschrijving

  Narcissus (Tazetta Grp) 'L'Innocence' is een prachtige voorjaarsbloeiende bloembol met elegante witte bloemen en een heerlijke zoete geur. De bloemen hebben een opvallende cup-vormige kroon en staan in trossen op lange stevige stelen. Deze Narcissus-soort is makkelijk te kweken en gedijt goed in zowel de volle zon als halfschaduw. 'L'Innocence' is een populaire keuze voor borders, bloembakken en als snijbloem voor boeketten. Deze plant trekt ook nuttige bestuivers aan zoals bijen en vlinders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.