Saintpaulia Inova Prisma rose

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia Inova Prisma rose is een prachtige kamerplant met roze bloemen die lijken te stralen door de subtiele witte strepen op de bloemblaadjes. De plant heeft een compacte groei en blijft relatief laag, waardoor het perfect is voor kleine ruimtes of op tafels. De Saintpaulia staat bekend om zijn gemakkelijke verzorging en kan goed gedijen onder normale kamertemperatuur en lichtomstandigheden. Deze plant bloeit gedurende lange perioden en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte. Met zijn charmante uitstraling en veelzijdigheid is de Saintpaulia Inova Prisma rose een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting en af en toe nieuwe potgrond.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het helder is, maar niet te fel. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de bovenste laag van de grond aan te raken.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is daarom het beste om de plant te plaatsen op een plek met voldoende licht maar uit de buurt van direct zonlicht.

  Ja, Saintpaulia Inova Prisma rose houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius komt. Houd de grond altijd licht vochtig.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloei kan tot wel enkele weken duren.

  Ja, de Saintpaulia is luchtzuiverend en kan helpen met het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het verwijdert schadelijke stoffen en verhoogt de zuurstoflevels in de ruimte. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht kunnen zuiveren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een optimale groei en bloei. Zorg er ook voor dat de plant niet in de directe tocht staat.

 • Het is niet nodig om deze plant te snoeien, omdat hij van nature compact groeit en geen uitlopende takken heeft. Mocht er toch dood of beschadigd blad aanwezig zijn, dan kan dit voorzichtig worden weggeknipt met een scherpe schaar. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele zieke of dode bladeren en deze indien nodig te verwijderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Geef water aan de rand van de pot en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen.

  Deze plant heeft een lichte, goed doorlatende potgrond nodig die vocht vasthoudt. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten. Verpot de plant in een iets grotere pot als de wortels de huidige pot vullen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Voeg indien nodig wat vermiculiet of perliet toe om de drainage te verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig water. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de 1-2 maanden tijdens de groeiperiode.

  De bladeren van deze plant kunnen voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Besproei de bladeren niet met water, omdat dit lelijke vlekken kan veroorzaken. Een regelmatige schoonmaakbeurt zal helpen om de plant gezond en stofvrij te houden.

  De plant heeft veel helder indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt gedurende de dag. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet aan te veel koude tocht blootgesteld wordt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en uitdroging van de plant. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen pH 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is aan te raden af en toe de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of compost.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode, meestal van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de plant gezond en bloeiend te houden. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gebruikt.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia Inova Prisma rose is een prachtige kamerplant met roze bloemen die lijken te stralen door de subtiele witte strepen op de bloemblaadjes. De plant heeft een compacte groei en blijft relatief laag, waardoor het perfect is voor kleine ruimtes of op tafels. De Saintpaulia staat bekend om zijn gemakkelijke verzorging en kan goed gedijen onder normale kamertemperatuur en lichtomstandigheden. Deze plant bloeit gedurende lange perioden en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte. Met zijn charmante uitstraling en veelzijdigheid is de Saintpaulia Inova Prisma rose een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.