Cyclamen Canto F1

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen Canto F1 is een prachtige bloeiende plant met opvallende, kleurrijke bloemen die lijken op vlinders. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor binnenshuis of in potten op het terras. De bladeren van de Cyclamen Canto F1 zijn mooi groen en zorgen voor een decoratief contrast met de bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft weinig onderhoud nodig. De Cyclamen Canto F1 is een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende kamerplanten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Cyclamen Canto F1 is gemakkelijk in onderhoud en vereist matige verzorging. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek en met regelmatig water te geven. Daarnaast moet de plant regelmatig bemest worden tijdens de groeiperiode.

  Ja, de Cyclamen Canto F1 heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht, bijvoorbeeld bij een raam op het oosten of westen. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door eens per week water te geven. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  De Cyclamen Canto F1 houdt niet van de felle zon en gedijt het beste bij indirect licht. Direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren en bloemen. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet fel licht.

  De plant houdt van een gematigde temperatuur en vermijdt direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een plaats te zetten waar de temperatuur niet te hoog of te laag is. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschermd wordt tegen tocht.

  Deze plant bloeit meestal van september tot april en de bloeiperiode kan ongeveer 8-12 weken duren.

  Ja, de Cyclamen Canto F1 is een luchtzuiverende plant die giftige stoffen uit de lucht kan filteren en de luchtkwaliteit kan verbeteren. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te stoffen en de plant goed te verzorgen om de luchtzuiverende eigenschappen te behouden.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Op deze manier kan hij goed gedijen en bloeien. Zorg er wel voor dat hij niet te lang in direct zonlicht staat.

 • Het is niet nodig om de Cyclamen te snoeien, omdat de bloemen vanzelf afvallen. Verwijder wel regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Als de plant uitgebloeid is, kunt u hem terugsnoeien tot net boven de grond om de groei te stimuleren.

  Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de bloeiperiode. Laat de grond tussen gietbeurten iets opdrogen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Vernieuw de potgrond regelmatig voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt goed in een lichtvochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem geen water vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Een rijke, organische bodem met voldoende voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef in de groeiperiode regelmatig plantenvoeding voor een gezonde bloei.

  Gebruik een vochtige doek om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen. Regelmatig schoonmaken houdt de plant gezond en mooi.

  Kamerplanten zoals Cyclamen Canto F1 hebben veel licht nodig, het liefst indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar het minimaal 6 uur per dag licht krijgt. Vergeet niet de plant af en toe te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Houd de plant weg bij verwarmingsbronnen zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid moet rond de 50-60% liggen. Zorg voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Cyclamen Canto F1 gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met speciale meststoffen. Een te lage of te hoge zuurgraad kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen Canto F1 hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en minder groei.

 • Omschrijving

  De Cyclamen Canto F1 is een prachtige bloeiende plant met opvallende, kleurrijke bloemen die lijken op vlinders. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor binnenshuis of in potten op het terras. De bladeren van de Cyclamen Canto F1 zijn mooi groen en zorgen voor een decoratief contrast met de bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft weinig onderhoud nodig. De Cyclamen Canto F1 is een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende kamerplanten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.