Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Baldo

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium Toscana Sil Baldo is een bijzondere plant met opvallende zilverkleurige bladeren en contrasterende roze bloemen. Deze plant behoort tot de Zonale Groep, wat betekent dat het een zonminnende plant is die goed gedijt in een zonnige tuin of op een balkon. De bladeren van de Pelargonium Toscana Sil Baldo hebben een mooie geur die doet denken aan citrus. Deze plant is makkelijk te onderhouden en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De Pelargonium Toscana Sil Baldo brengt kleur en geur in elke tuin en trekt ook nog eens vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Baldo is een groenblijvende tuinplant die het hele jaar door bladeren heeft.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens de winter. Het beste is om hem vorstvrij te overwinteren. Zorg ervoor dat de plant beschut staat en op een lichte plek staat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen voor een langere bloei.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Baldo heeft gemiddeld zo'n 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige en beschutte plek te plaatsen. Voorkom teveel schaduw en zorg voor een goede afwatering van de grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en kan de plant minder bloemen produceren. Het wordt aanbevolen om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Pelargonium hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de frequentie aan indien nodig.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Baldo is inderdaad vlinder- en bijenlokkend. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin, omdat het bijdraagt aan de biodiversiteit en het behoud van deze belangrijke bestuivers. Tuinliefhebbers kunnen genieten van de prachtige bloemen en de bezoekjes van deze nuttige insecten.

  Tuinplanten zoals deze kunnen een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in tuinen door insecten aan te trekken met hun bloemen en nectar. Het is belangrijk om ook andere plantensoorten te hebben die verschillende diersoorten aantrekken. Zorg voor een gevarieerd tuinlandschap om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en de bloei kan tot wel vier maanden duren.

  De Pelargonium houdt van een zonnige standplaats en kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Let op dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Baldo is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk voor decoratieve doeleinden wordt gekweekt. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  De meeste tuinplanten hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Planten kunnen echter wel helpen bij het verminderen van geluidsoverlast door bijvoorbeeld een tuinmuur te creëren die geluid reflecteert. Over het algemeen zijn planten niet de meest effectieve geluidsdempers.

 • Deze plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en uitgebloeide stelen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar ook eventueel oude of lange takken om de plant compact en gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden.

  Deze plant gedijt goed in lichtzure potgrond met goede drainage. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar geen stilstaand water toe te laten. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg voor een bodem rijk aan organisch materiaal en vermijd zware, compacte grond. Regelmatig bemesten kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit voor deze tuinplant.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. Beschermd tegen harde wind is ideaal voor deze plant.

  Geef de plant een beschermende laag van bladeren of stro rond de wortels. Gebruik een fleecehoes om de plant te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een plaats in de volle zon en voed de plant regelmatig met voeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte voor een betere bloei. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan bladgroei en een verminderde bloei.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en zorgt voor isolatie van de wortels in de winter. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors als mulchlaag. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt om rotten te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de pH-waarde van de bodem in het juiste bereik ligt. Het toevoegen van compost kan helpen om de zuurgraad van de bodem te handhaven.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals de Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Baldo kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook kun je preventief werken door regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Indien nodig kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Pelargonium Toscana Sil Baldo is een bijzondere plant met opvallende zilverkleurige bladeren en contrasterende roze bloemen. Deze plant behoort tot de Zonale Groep, wat betekent dat het een zonminnende plant is die goed gedijt in een zonnige tuin of op een balkon. De bladeren van de Pelargonium Toscana Sil Baldo hebben een mooie geur die doet denken aan citrus. Deze plant is makkelijk te onderhouden en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De Pelargonium Toscana Sil Baldo brengt kleur en geur in elke tuin en trekt ook nog eens vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.