Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Claudio

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium Toscana Sil Claudio is een Zonale Geranium met opvallende zilvergrijze bladeren en helderroze bloemen. Deze plant is compact van formaat en heeft een bossige groeivorm. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. De Pelargonium Toscana Sil Claudio is een mooie aanvulling in bloembakken, borders of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pelargoniums zijn geen groenblijvende planten. Ze verliezen hun bladeren in de winter en zijn daardoor niet wintergroen. Het is echter wel mogelijk om ze vorstvrij te overwinteren.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Claudio is niet winterhard en dient dus binnenshuis overwinterd te worden. De plant kan niet tegen vorst en heeft minimaal 5°C nodig om te overleven in de winter. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten op een lichte plek met een constante temperatuur.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende water, voeding en licht, en de plant zal goed gedijen. Regelmatig snoeien en verwijderen van dode bloemen bevordert de bloei.

  Pelargoniums hebben over het algemeen ruimte nodig om zich uit te spreiden en te groeien. Houd ongeveer 20-30 cm ruimte tussen elke plant voor optimale groei en luchtcirculatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels uit te breiden en te gedijen in een gezonde omgeving.

  Nee, Pelargoniums groeien het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk dat ze voldoende zonlicht krijgen om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats ze dus op een plek waar ze minstens 6-8 uur zonlicht per dag krijgen.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Het kan daarom een aanwinst zijn voor vlindertuinen en het aantrekken van nuttige bestuivers.

  Ja, de bloemen van de plant trekken vlinders en bijen aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen planten in het algemeen voor een gezondere leefomgeving voor dieren en insecten. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan schadelijk zijn bij inname. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te consumeren.

  Ja, planten in het algemeen hebben de mogelijkheid om geluid te absorberen en kunnen dus bijdragen aan een geluidsdempende omgeving. Het is echter niet hun primaire functie en er zijn specifieke planten die beter geschikt zijn voor geluidsdemping.

 • De plant kan het best worden gesnoeid na de bloeiperiode om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te stimuleren en lucht circulatie te bevorderen. Knip de plant terug tot net boven een bladknop om nieuwe groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef in de winter minder water, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

  Potgrond moet goed doorlatend zijn en een licht zure pH hebben voor een optimale groei van tuinplanten. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt vervangen of bijgemest om de plant gezond te houden.

  Deze plant houdt van goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 6,5 wordt aanbevolen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Een beschutte plek is ideaal voor deze tuinplant.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen kou, vorst en wind. Het is aan te raden om de plant in een vorstvrije ruimte te plaatsen of te bedekken met vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium hebben behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of speciale meststof voor geraniums om de groei en bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig bemesting tijdens het groeiseizoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Het gebruik van mulch rondom de plant helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het aanbrengen van een laag mulch in het voorjaar wordt aanbevolen.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 ligt voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het gezond houden van de plant.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spint of witte vlieg. Om deze ongedierte te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten of een insecticide gebruiken. Regelmatig controleren en indien nodig behandelen helpt om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Pelargonium Toscana Sil Claudio is een Zonale Geranium met opvallende zilvergrijze bladeren en helderroze bloemen. Deze plant is compact van formaat en heeft een bossige groeivorm. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. De Pelargonium Toscana Sil Claudio is een mooie aanvulling in bloembakken, borders of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.