Saintpaulia Inova Spectra

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia Inova Spectra is een prachtige en kleurrijke variant van de Afrikaanse vioolplant. Deze plant heeft opvallende bloemen in verschillende tinten paars, roze en wit. Het blad van de plant is donkergroen en fluweelachtig van structuur. De Saintpaulia Inova Spectra heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk bij de juiste verzorging. Dit maakt het een geliefde kamerplant voor het toevoegen van kleur en sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Saintpaulia Inova Spectra is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven zonder dat de wortels te nat worden. Daarnaast gedijt de plant goed bij een constante temperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, de Saintpaulia Inova Spectra heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei en bloei. Wees voorzichtig met direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Saintpaulia Inova Spectra heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van felle zon en gedijt het beste op een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 26 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden om zijn groei en bloei te bevorderen. Het is dus aan te raden om de plant op een warme en beschutte plek in huis te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal van februari tot en met mei. De bloemen blijven gemiddeld 4 tot 6 weken bloeien.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Als kamerplant draagt hij bij aan het zuiveren van de lucht en het creëren van een gezondere leefomgeving. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht kunnen zuiveren en de algehele gezondheid kunnen bevorderen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant niet op een plek met extreme temperatuurwisselingen.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren te verwijderen. Dit kan het best gedaan worden met een scherpe schaar of mes. Snoei nooit meer dan een derde van de plant tegelijkertijd om stress te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water aan de onderkant van de pot en laat de bovenste laag grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Geef bij voorkeur lauw water en gebruik geen water dat te koud is.

  Voor optimale groei en bloei heeft de plant behoefte aan potgrond die licht, luchtig en vochtig is. Kies een potgrond speciaal voor kamerplanten, rijk aan voedingsstoffen en met een goede drainage. Ververs de potgrond jaarlijks of voeg extra voeding toe volgens de instructies op de verpakking.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Af en toe het substraat vervangen of verrijken met meststof kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bewatering, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte warme plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of chemicaliën om de plant niet te beschadigen.

  De kamerplant heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant weg staat van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Vermijd extreme hitte of kou, deze kunnen de plant beschadigen.

  Kamerplanten zoals de Saintpaulia Inova Spectra gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 6-7). Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei belemmeren. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia Inova Spectra is een prachtige en kleurrijke variant van de Afrikaanse vioolplant. Deze plant heeft opvallende bloemen in verschillende tinten paars, roze en wit. Het blad van de plant is donkergroen en fluweelachtig van structuur. De Saintpaulia Inova Spectra heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk bij de juiste verzorging. Dit maakt het een geliefde kamerplant voor het toevoegen van kleur en sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.