Homalomena rubescens 'Maggy'

Homalomena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Homalomena rubescens 'Maggy' is een prachtige groenblijvende kamerplant met grote, glanzende bladeren. De bladeren hebben een diepgroene kleur met een subtiele rode tint aan de onderkant. Deze plant wordt vaak gekweekt vanwege zijn opvallende bladkleuren en de luchtzuiverende eigenschappen. 'Maggy' gedijt goed in een warme, vochtige omgeving met helder, indirect zonlicht. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die zowel in huis als op kantoor een mooie aanvulling is op elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft geen speciale zorg nodig. Hij kan goed gedijen in normale kamertemperaturen en heeft niet veel water nodig. Het is een sterke plant die weinig problemen zal geven bij de juiste verzorging.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met indirect licht voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Homalomena rubescens 'Maggy' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de plant niet te nat staat. Houd rekening met de lichtbehoefte van de plant bij het bepalen van de waterfrequentie.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Felle zon kan de bladeren beschadigen of verbranden. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, Homalomena rubescens 'Maggy' houdt van warmte. Het gedijt goed bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  De plant bloeit meestal in de maanden augustus en september en de bloeiperiode kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen doordat hij schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren. Het is dus een goede keuze voor in huis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De temperatuur in deze range zorgt voor een comfortabele groeiomgeving voor de plant. Zorg voor een constante temperatuur op deze plek om de plant gezond te houden.

 • Het snoeien van de plant kan nodig zijn om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Gebruik daarbij altijd schone en scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen. Snoei indien nodig in het voorjaar of de zomer voor een gezonde groei van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Voorkom echter dat de plant met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  De plant heeft voorkeur voor luchtige potgrond met veel humus. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Af en toe verpotten kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De Bodemkwaliteit voor deze plant moet vochtig maar goed doorlatend zijn. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op voor wortelrot. Geef de plant af en toe voeding en snoei dode bladeren weg om de groei te stimuleren. Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kan je het stof voorzichtig afnemen met een vochtige doek of plantenspuit. Vermijd hierbij direct zonlicht op de bladeren, dit kan verbranding veroorzaken. Wekelijks besproeien met lauw water zorgt voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het best op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, want dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Zorg voor een lichte tot halfschaduwrijke plek in huis voor optimale groei.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Te lage temperaturen kunnen leiden tot groeivertraging en bladverlies.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% wordt aanbevolen voor kamerplanten zoals deze. Het regelmatig benevelen van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge veranderingen in luchtvochtigheid.

  De Homalomena rubescens 'Maggy' heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens de groeiperiode regelmatig te bemesten met een vloeibare plantenvoeding. Gebruik hiervoor een meststof met een gebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen. Pas op met overbemesting, dit kan leiden tot verbranding van de wortels en bladverbranding.

 • Omschrijving

  Homalomena rubescens 'Maggy' is een prachtige groenblijvende kamerplant met grote, glanzende bladeren. De bladeren hebben een diepgroene kleur met een subtiele rode tint aan de onderkant. Deze plant wordt vaak gekweekt vanwege zijn opvallende bladkleuren en de luchtzuiverende eigenschappen. 'Maggy' gedijt goed in een warme, vochtige omgeving met helder, indirect zonlicht. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die zowel in huis als op kantoor een mooie aanvulling is op elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.