Chlorophytum laxum

Chlorophytum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chlorophytum laxum, også kendt som græsagtig zebra plante, er en populær stueplante på grund af dens elegante og luftige udseende. Bladene er langstrakte og spidse med en grøn farve og subtile striber i flødefarvede nuancer. Denne plante er kendt for dens luftrensende egenskaber og er derfor et godt valg til hjemmet eller kontoret. Chlorophytum laxum trives godt i klart, indirekte lys, og regelmæssig vanding sikrer, at planten forbliver sund og smuk. Denne plante er nem at passe på og kan formeres ved at dele rodknoldene.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, og giv lejlighedsvis lidt plantenæring. Regelmæssig beskæring kan hjælpe med at holde planten sund.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys. Placer den derfor ved et vindue mod øst, vest eller syd for tilstrækkelig lysstyrke. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Planten kræver i gennemsnit vand en gang om ugen. Hold jorden fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Om vinteren kan planten have mindre behov for vand.

  Denne plante kan lide ikke direkte sollys og trives bedre på et sted med indirekte lys. Kraftigt sollys kan beskadige bladene. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor lyset er filtreret.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives godt ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og sørge for en konstant temperatur. Sørg også for, at planten får tilstrækkelig lys.

  Chlorophytum laxum blomstrer normalt i månederne juni til og med september. Blomstringen kan vare i flere uger til et par måneder, afhængigt af forholdene og plejen af planten.

  Ja, denne plante er kendt for dens luftrensende egenskaber og hjælper med at forbedre luftkvaliteten indendørs. Det er et ideelt valg til indendørs brug, især i rum med begrænset ventilation.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme optimal vækst. Temperaturændringer kan forårsage stress hos planten.

 • Det anbefales at fjerne døde eller beskadigede blade regelmæssigt for at fremme væksten. Beskær lange skud for at opnå en mere kompakt vækst og for at holde planten i form. Det er normalt tilstrækkeligt at beskære en gang om året, helst om foråret.

  Vand planten en gang om ugen og sørg for, at jorden altid er let fugtig. Om vinteren kan planten måske have brug for lidt mindre vand end om sommeren, så hold øje med jorden. Sørg også for, at potten, planten står i, tillader vand at passere for at forhindre rodvækst.

  Vælg en godt drænet pottemuld med en let sur til neutral pH-niveau. Brug en blanding af pottemuld med tilsat perlit eller vermikulit for at forbedre dræning og holde på fugt. Tilføj om nødvendigt ekstra næringsstoffer med en organisk gødning.

  En god kvalitet pottemuld er afgørende for væksten af denne plante. Sørg for en veldrænet jord med tilstrækkeligt næringstoffer. Undgå tung lerjord og sørg for regelmæssig gødskning for at holde planten sund.

  Planten trives i en lys placering, men undgå direkte sollys. Giv planten regelmæssigt vand, især i sommermånederne. Gødskning af og til vil give en sund vækst.

  Bladene på denne plante kan opsamle støv, så det anbefales at rengøre dem lejlighedsvis med en fugtig klud. Dette hjælper planten med at forblive optimalt åndende og fremme fotosyntesen. Brug ikke kemikalier på bladene, da det kan være skadeligt for planten.

  Placér planten på en lys placering, men undgå direkte sollys. Et vindue mod øst eller vest er ideelt. Planten har brug for mindst 6 timer indirekte sollys om dagen.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18-24°C. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller ekstrem varme. Hvis temperaturen er for lav, kan det hæmme plantens vækst.

  Stueplanter som "Chlorophytum laxum" trives godt ved en luftfugtighed på omkring 50-60%. Det er vigtigt at holde luftfugtigheden på et passende niveau ved regelmæssig vanding eller brug af en luftfugter. For tør luft kan føre til brune bladkanter og andre problemer med stueplanter.

  En neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne plante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at fremme sund vækst. Overdrevent sure eller alkaliske jorde kan påvirke plantens vækst og udvikling negativt.

  Indendørs planter som Chlorophytum laxum har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en balanceret gødning specielt designet til indendørs planter og følg anvisningerne på emballagen. Overgød ikke planten, da dette kan føre til rodforbrænding.

 • Beskrivelse

  Chlorophytum laxum, også kendt som græsagtig zebra plante, er en populær stueplante på grund af dens elegante og luftige udseende. Bladene er langstrakte og spidse med en grøn farve og subtile striber i flødefarvede nuancer. Denne plante er kendt for dens luftrensende egenskaber og er derfor et godt valg til hjemmet eller kontoret. Chlorophytum laxum trives godt i klart, indirekte lys, og regelmæssig vanding sikrer, at planten forbliver sund og smuk. Denne plante er nem at passe på og kan formeres ved at dele rodknoldene.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.