Ctenanthe burle-marxii 'Amagris'

Ctenanthe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ctenanthe burle-marxii 'Amagris' is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren zijn groen met een uniek patroon van lichtgele strepen en paarse onderkant. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is gemakkelijk te verzorgen. Plaats de Ctenanthe op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en besproei regelmatig de bladeren voor een optimale groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ctenanthe burle-marxii 'Amagris' vereist een gematigde hoeveelheid indirect licht en regelmatig water geven. Daarnaast is het belangrijk om de luchtvochtigheid hoog te houden door bijvoorbeeld regelmatig te sproeien. Over het algemeen is het een vrij gemakkelijke plant om te onderhouden in huis.

  De plant heeft indirect licht nodig en moet uit de felle zon worden gehouden. Plaats de plant op een locatie met helder, maar gedempt licht. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verhoog de frequentie van water geven in de zomer en verminder het in de winter.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste bij helder, indirect licht. Felle zon kan bladverbranding veroorzaken en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek in huis waar de zon niet direct op schijnt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen om de groei te bevorderen.

  De Ctenanthe burle-marxii 'Amagris' bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot een paar maanden duren. De plant produceert kleine bloemen die vaak niet erg opvallend zijn.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo een gezondere leefomgeving te creëren. Het is daarom een goede keuze voor binnenhuisbeplanting.

  Ja, de plant 'Ctenanthe burle-marxii 'Amagris'' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar het verwijderen van dode of beschadigde bladeren kan de uitstraling verbeteren. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of de zomer.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant in een laag water staat. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten.

  Deze plant heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

  Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en sproei regelmatig de bladeren om de luchtvochtigheid te verhogen. Bemest de plant tijdens de lente en zomermaanden.

  De bladeren van deze plant kunnen stoffig worden, dus het is aan te raden om ze af en toe voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de bladeren volledig droog zijn voordat je de plant terugzet op zijn plek. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  De Ctenanthe burle-marxii 'Amagris' heeft behoefte aan indirect licht en verdraagt geen direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten met helder, maar gefilterd licht. Zorg ervoor dat de plant niet te donker staat, maar vermijd ook te felle zonnestralen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Zorg ervoor dat de plant geen extreme hitte of kou ervaart.

  Deze plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de luchtvochtigheid tussen de 60% en 70%.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen 6 en 7. Het is belangrijk om een goede potgrond te gebruiken die de juiste pH-waarde heeft voor een gezonde groei. Het regelmatig controleren van de zuurgraad met een pH-meter kan helpen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Geef de plant geen meststoffen in de winter wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  Ctenanthe burle-marxii 'Amagris' is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren zijn groen met een uniek patroon van lichtgele strepen en paarse onderkant. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is gemakkelijk te verzorgen. Plaats de Ctenanthe op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en besproei regelmatig de bladeren voor een optimale groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.