Anthurium (Andreanum Grp) Tennessee

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Tennessee is een prachtige bloeiende plant met opvallende rode bloemen en glimmende groene bladeren. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij maar voldoende licht en warmte krijgt. De Anthurium Tennessee is vrij gemakkelijk te verzorgen en heeft slechts af en toe wat water nodig. Deze plant kan bloeien gedurende het hele jaar en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte. De Anthurium Tennessee staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Anthuriums zijn over het algemeen vrij eenvoudig in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en gedijen goed bij warme kamertemperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om ze af en toe te bemesten en de bladeren af te stoffen voor een optimale groei.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Tennessee heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en minder bloei.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Tennessee heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Tennessee houdt van warmte en doet het goed in een omgeving met een constante temperatuur tussen 20-27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te bevorderen.

  De Anthurium bloeit het hele jaar door en de bloemen kunnen wel 6 tot 8 weken bloeien. Deze kamerplant staat bekend om zijn langdurige bloeiperiode en heldere bloemen.

  Ja, de Anthurium plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Hij kan schadelijke stoffen in de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen en bruine bladeren weg om de plant er verzorgd uit te laten zien. Een snoeischaar of scherpe schaar kan hierbij gebruikt worden. Zorg ervoor dat de snijwonden schoon en netjes zijn om infectie te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de wortels niet te nat worden. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen tussen gietbeurten in. Gebruik lauw water en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  De Anthurium Tennessee heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Kies voor een potgrond die rijk is aan organisch materiaal en vermeng met wat grof zand voor extra drainage. Ververs de potgrond om de paar jaar voor optimale groei van de plant.

  De Anthurium plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant niet met de wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant maandelijks voeding voor bloeiende planten tijdens de groeiperiode.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is belangrijk om de bladeren voorzichtig af te nemen om beschadiging te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of chemische producten op de plant.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en verdraagt geen volle zon. Plaats de plant op een locatie met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje in de buurt van een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuur extremen, zoals tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van koude tocht en direct zonlicht.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Tennessee houdt van een hoge luchtvochtigheid en gedijt goed in een vochtige omgeving. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant op een warme plek te zetten. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Tennessee groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant.

  Voor kamerplanten zoals deze is het raadzaam om elke vier tot zes weken te bemesten tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Volg altijd de aanbevelingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Anthurium Tennessee is een prachtige bloeiende plant met opvallende rode bloemen en glimmende groene bladeren. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij maar voldoende licht en warmte krijgt. De Anthurium Tennessee is vrij gemakkelijk te verzorgen en heeft slechts af en toe wat water nodig. Deze plant kan bloeien gedurende het hele jaar en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte. De Anthurium Tennessee staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.