Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Pink

Begonia (Tuberhybrida Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia Tenella F1 Pink is een prachtige en kleurrijke plant met roze bloemen die in clusters groeien. Deze Begonia heeft een compacte groeiwijze en wordt vaak gebruikt als hangplant of in bloembakken. De plant heeft groene bladeren en bloeit langdurig van de lente tot de herfst. De Begonia Tenella F1 Pink is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Het is een ideale plant voor op het balkon, terras of in de tuin om wat kleur toe te voegen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Pink is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant dient te worden voor bloei in het volgende groeiseizoen.

  De plant Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Pink is niet winterhard en moet in de winter naar binnen worden gehaald om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te houden bij temperaturen boven de 10 graden Celsius. Het is een tuinplant die binnen gehouden moet worden tijdens de winter.

  De Begonia Tenella F1 Pink is over het algemeen niet veeleisend en makkelijk te onderhouden. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Ook regelmatig bemesten bevordert de bloei en groei van de plant.

  De Begonia Tenella F1 Pink heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen andere planten in de tuin. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich te verspreiden en voldoende licht en lucht te ontvangen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om overmatige groei te voorkomen.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Pink groeit het beste in gedeeltelijke schaduw tot schaduwrijke plekken. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Zo zal de plant optimaal groeien en bloeien.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens hete zomerdagen. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin en helpt bij het aantrekken van bestuivers.

  Ja, de Begonia Tenella F1 Pink draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt ook beschutting voor kleine dieren zoals lieveheersbeestjes. Over het algemeen zijn bloeiende planten zoals de Begonia Tenella F1 Pink gunstig voor de biodiversiteit.

  De Begonia bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  De Begonia Tenella F1 Pink kan het beste geplant worden op een plek met halfschaduw tot schaduw. Directe blootstelling aan de volle zon kan de plant beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen fel zonlicht.

  Nee, de Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Pink is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te eten om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  Planten hebben over het algemeen niet de eigenschap om geluid te dempen. De Begonia Tenella F1 Pink is in de eerste plaats een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen en bladeren. Hoewel het mogelijk is dat planten een ​​kleine bijdrage leveren aan het absorberen van geluid, is het effect minimaal en niet de belangrijkste eigenschap van deze plant.

 • Begonia's hebben geen specifieke snoei nodig, behalve het verwijderen van dode of beschadigde bladeren en bloemen. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer. Overmatig snoeien kan de groei van de plant belemmeren.

  De Begonia Tenella F1 Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan dagelijks een klein beetje.

  Voor de Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 Pink is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed vocht vasthoudt maar toch voldoende drainage heeft. Kies bij voorkeur voor potgrond die speciaal geschikt is voor bloeiende planten.

  Het is belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende grond voor deze plant. Een rijke en vochtige bodem met veel organisch materiaal zal de groei en bloei bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om rotting van de wortels te voorkomen.

  De Begonia Tenella F1 Pink gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen felle zon en koude wind. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig vochtig wordt gehouden.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te zetten of af te dekken met mulch of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de koudste maanden, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar goed te snoeien en voeden, zodat hij in de zomer weer volop kan bloeien.

  De Begonia houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor een optimale bloei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, bij voorkeur met een universele meststof voor bloeiende planten. Dit kan vanaf het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer, maar niet in de winter. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus houd de aanbevolen dosering in de gaten.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch mulch zoals compost of boomschors. Breng een laag van 5-8 cm aan rond de plant, maar houd de mulch weg van de stengels om rotting te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor de Begonia Tenella F1 Pink moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en eventueel kalk toe te voegen om de pH-waarde op het juiste niveau te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen voor een gezonde groei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals de Begonia is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, trips en slakken. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kunnen effectief zijn tegen deze plagen. Het is ook belangrijk om de planten schoon te houden en dode bladeren met eventueel schadelijke larven te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Begonia Tenella F1 Pink is een prachtige en kleurrijke plant met roze bloemen die in clusters groeien. Deze Begonia heeft een compacte groeiwijze en wordt vaak gebruikt als hangplant of in bloembakken. De plant heeft groene bladeren en bloeit langdurig van de lente tot de herfst. De Begonia Tenella F1 Pink is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Het is een ideale plant voor op het balkon, terras of in de tuin om wat kleur toe te voegen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.