Cyclamen grootbloemig Concerto F1

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyclamen grootbloemig Concerto F1 is een prachtige en opvallende plant met grote bloemen in verschillende kleuren zoals roze, wit, rood en paars. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende de herfst en winter. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de kleurrijke bloemen. Cyclamen grootbloemig Concerto F1 houdt van een lichte standplaats en een vochtige, goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie dankzij zijn mooie bloemen en decoratieve bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen grootbloemig Concerto F1 is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven, maar vermijd teveel water geven. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Cyclamen grootbloemig Concerto F1 heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van tocht.

  Deze plant heeft gematigd water nodig, dus het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Het is aan te raden om de plant één keer per week water te geven, afhankelijk van de vochtigheid van de grond en de omgevingstemperatuur. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt. Te veel zon kan de bladeren verbranden.

  Ja, Cyclamen grootbloemig Concerto F1 houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en hem op een lichte plek te plaatsen, maar niet in direct zonlicht. Het regelmatig besproeien van de plant helpt ook om de lucht vochtig te houden en de warmte te behouden.

  De Cyclamen grootbloemig Concerto F1 bloeit van december tot maart en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, cyclamen staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te gedijen. Het vermijden van tocht is ook belangrijk voor de plant.

 • Knip uitgebloeide bloemen af om de bloei te bevorderen. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei alleen als dat echt nodig is, bijvoorbeeld om beschadigde delen te verwijderen.

  De Cyclamen grootbloemig Concerto F1 heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water aan de onderkant van de pot om de afvoer van overtollig water te bevorderen. Laat de grond tussen waterbeurten door iets opdrogen.

  Voor de Cyclamen grootbloemig Concerto F1 is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond, bijvoorbeeld aangepaste potgrond voor bloeiende kamerplanten. Deze potgrond zorgt ervoor dat de plant voldoende voeding en vocht krijgt, wat essentieel is voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat is. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor voldoende afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Haal regelmatig verwelkte bloemen weg om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant kan stof van zijn bladeren worden verwijderd door ze zachtjes af te vegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van sprays of schoonmaakmiddelen, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan de bladeren. Regelmatig stofvrij maken helpt de plant gezond te houden.

  De Cyclamen grootbloemig Concerto F1 heeft behoefte aan helder maar indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar hij dagelijks wat zonlicht kan ontvangen, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Overmatig licht kan leiden tot verzwakking van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 10 en 18 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van warmtebronnen, zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid binnen moet matig zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Regelmatig sproeien kan helpen om een optimale luchtvochtigheid te behouden.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Houd er rekening mee dat een te hoge of te lage pH-waarde de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden.

  Deze plant heeft niet veel voedingsstoffen nodig, dus matig bemesten is voldoende. Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten met een evenwichtige verhouding van voedingsstoffen. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar, ongeveer eens per maand.

 • Omschrijving

  Cyclamen grootbloemig Concerto F1 is een prachtige en opvallende plant met grote bloemen in verschillende kleuren zoals roze, wit, rood en paars. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende de herfst en winter. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de kleurrijke bloemen. Cyclamen grootbloemig Concerto F1 houdt van een lichte standplaats en een vochtige, goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie dankzij zijn mooie bloemen en decoratieve bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.