Bidens ferulifolia Solaire Golden

Bidens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Bidens ferulifolia Solaire Golden is een compacte en rijkbloeiende plant die bekend staat om zijn heldergele bloemen en fijne, groene blad. Deze plant is perfect voor hangmanden, borders en rotstuinen vanwege zijn overvloedige bloei en aantrekkelijke uitstraling. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een tuin die wilde dieren aantrekt. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers. Bidens ferulifolia Solaire Golden kan goed gedijen in goed doorlatende grond en vereist regelmatig water geven om de bloei te stimuleren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Bidens ferulifolia Solaire Golden is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor is het een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in een pot te houden en deze tijdens vorstperiodes naar binnen te halen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale aandacht. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe wat bemesting is voldoende voor een gezonde groei.

  De Bidens ferulifolia Solaire Golden heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Meer schaduw kan leiden tot minder bloei en groei. Zorg voor voldoende zonlicht voor een optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten Bidens ferulifolia Solaire Golden heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, deze tuinplant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere en aantrekkelijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en de biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, als tuinplant met mooie gele bloemen trekt de plant bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook insecten aantrekken die nuttig zijn voor de tuin, zoals lieveheersbeestjes. Het creëren van een gevarieerd tuinlandschap met verschillende plantensoorten verbetert de algehele biodiversiteit in de omgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot oktober en de bloei kan weken tot maanden aanhouden, afhankelijk van de groeiomstandigheden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft graag een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Deze plant zal goed gedijen in de volle zon en bloeit rijkelijk bij voldoende zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het bevat geen voedingswaarde voor menselijke consumptie.

  Deze plant is niet geluidsdempend. Het heeft geen eigenschappen die geluid absorberen of dempen. Het is voornamelijk een decoratieve en sierlijke plant voor in de tuin.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen regelmatig worden verwijderd om de plant er verzorgd uit te laten zien. Eventuele dode of beschadigde takken kunnen ook worden weggeknipt om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar kan de groei en bloei van de plant stimuleren.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te drassig wordt. Geef water aan de wortels en vermijd om de bladeren nat te maken om schimmel te voorkomen.

  Potgrond met een goede drainage is essentieel voor de gezonde groei van deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht en goed doorlatend is. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten om de plant optimaal te laten bloeien.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Een pH-waarde tussen 6 en 7,5 wordt aanbevolen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast.

  Zet de plant op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om Tuinplanten in potten in de winter naar binnen te halen of te beschermen met vliesdoek of noppenfolie. Voor planten in de volle grond is het belangrijk om de wortels te beschermen met een dikke laag mulch of bladeren. Het kan ook helpen om de plant af te dekken met een jute zak of tuinvlies.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goede afwatering en plaats de plant op een zonnige locatie. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden. Een mulchlaag van organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost werkt goed voor deze plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Een regelmatige controle van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de optimale groeiomstandigheden voor de plant te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant die onder de Tuinplanten valt, kunnen natuurlijke methoden worden toegepast, zoals het regelmatig inspecteren en verwijderen van plagen. Ook kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom overmatig vocht, omdat dit kan leiden tot schimmelinfecties.

 • Omschrijving

  Bidens ferulifolia Solaire Golden is een compacte en rijkbloeiende plant die bekend staat om zijn heldergele bloemen en fijne, groene blad. Deze plant is perfect voor hangmanden, borders en rotstuinen vanwege zijn overvloedige bloei en aantrekkelijke uitstraling. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een tuin die wilde dieren aantrekt. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers. Bidens ferulifolia Solaire Golden kan goed gedijen in goed doorlatende grond en vereist regelmatig water geven om de bloei te stimuleren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.