Lobelia erinus Laguna Mounding Lavender

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus Laguna Mounding Lavender is een compacte en laagblijvende plant met lavendelkleurige bloemen. Het heeft een overvloedige bloei en is zeer geschikt voor hanging baskets, borders en potten. De bladeren zijn groen van kleur en vormen een mooi contrast met de paarse bloemen. De plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Met zijn levendige kleuren en weelderige groei is de Lobelia erinus Laguna Mounding Lavender een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend, wat betekent dat hij het hele jaar door zijn bladeren behoudt. Dit zorgt voor een continue groene uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Groenblijvende planten hebben over het algemeen minder onderhoud nodig dan planten die hun bladeren verliezen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in de lente en zomer.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Het is aan te raden om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen.

  De Lobelia erinus Laguna Mounding Lavender heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft en niet te dicht op andere planten staat. Het is aan te raden om de plant ruimte te geven om zich volledig te ontwikkelen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en de plant mogelijk minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Ongeveer 2-3 keer per week water geven is voldoende om de grond vochtig te houden. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en zoete geur van de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen genieten van het gezelschap van deze bestuivende insecten.

  Ja, als tuinplant met mooie bloemen en aantrekkelijk voor bestuivende insecten, draagt deze plant bij aan de biodiversiteit. Het creëert een divers ecosysteem in de tuin en trekt verschillende soorten dieren aan. Planten die bestuivers aantrekken zijn belangrijk voor het behoud van de biodiversiteit.

  De plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, de Lobelia erinus Laguna Mounding Lavender kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in direct zonlicht. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Als de plant voldoende water krijgt, zal hij goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedselplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, lobelia planten staan bekend om hun vermogen om geluid te dempen dankzij hun dichte groeiwijze en bladeren. Hierdoor kunnen ze helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte. Het is echter belangrijk om te weten dat planten alleen een beperkt effect hebben op geluidsdemping en dat andere maatregelen mogelijk nodig zijn voor een volledig geluidsdichte omgeving.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei de plant ook lichtjes na de bloei om de vorm en compactheid te behouden. Overmatig snoeien kan de groei van nieuwe bloemen belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw water.

  De plant heeft vrij vruchtbare grond nodig met goede drainage. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas het water geven aan indien nodig.

  De Lobelia erinus Laguna Mounding Lavender gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor zowel borders, hangmanden als bloembakken.

  Om Lobelia erinus Laguna Mounding Lavender te beschermen tegen winterkou, is het belangrijk om een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen. Hiermee worden de wortels beschermd tegen vorst. In strenge winters kan het ook nuttig zijn om de plant af te dekken met een vliesdoek.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en bladeren om de groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met geschikte plantenvoeding.

  Tuinplanten groeien goed met een lichte bemesting in het voorjaar. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte voor een goede bloei. Overmatige bemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen van tuinplanten helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de plantenwortels te beschermen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of schors. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar laat ruimte rond de stam om verstikking te voorkomen.

  De Lobelia erinus Laguna Mounding Lavender gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad (pH 6-7). Een goede drainage is ook belangrijk voor deze plant om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het handhaven van een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, is het aan te raden om regelmatig de planten te controleren op tekenen van plagen en zeepwater te gebruiken om insecten te verwijderen. Ook het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen om ongedierte onder controle te houden. Het is belangrijk om preventief te handelen en de planten gezond te houden om zo de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus Laguna Mounding Lavender is een compacte en laagblijvende plant met lavendelkleurige bloemen. Het heeft een overvloedige bloei en is zeer geschikt voor hanging baskets, borders en potten. De bladeren zijn groen van kleur en vormen een mooi contrast met de paarse bloemen. De plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Met zijn levendige kleuren en weelderige groei is de Lobelia erinus Laguna Mounding Lavender een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.