Osteospermum ecklonis 'Osjotis'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum ecklonis 'Osjotis' is een rijkbloeiende vaste plant met opvallende paarsblauwe bloemen en een geel hart. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30 cm. Het blad van de Osteospermum is groen en licht behaard. Deze plant staat graag op een zonnige plek en bloeit van het voorjaar tot de herfst. De Osteospermum is een populaire plant voor in borders, plantenbakken en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Osteospermum ecklonis 'Osjotis' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn kleurrijke bloemen die gedurende het groeiseizoen bloeien. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar terug te snoeien om de groei te bevorderen.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winterperiode te beschermen tegen vorst. Zorg voor een beschutte plek en eventueel extra isolatie om de plant te beschermen tegen koud weer.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben niet veel speciale verzorging nodig. Water geven en af en toe bemesten is meestal voldoende om ze gezond te houden. Het is belangrijk om de plant op de juiste plek te zetten, waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  "De plant heeft ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de plant en andere planten om luchtcirculatie en zonlichttoevoer te bevorderen. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de plant."

  De plant groeit het beste in de volle zon en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd en kan de bloei minder uitbundig zijn.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te droog wordt tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, de Osteospermum ecklonis 'Osjotis' plant is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een tuin omdat het helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit en bestuiving. Planten die vlinders en bijen aantrekken dragen bij aan een gezonde tuinomgeving.

  Ja, de Osteospermum ecklonis 'Osjotis' is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor een gevarieerde omgeving en kan andere plantensoorten aantrekken die ook nuttig zijn voor de biodiversiteit. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  De plant bloeit van mei tot oktober en elke bloem kan tot 10 dagen bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Tuinplanten zijn over het algemeen goed bestand tegen de zon en hebben veel zonlicht nodig voor een gezonde groei. Zorg wel voor voldoende water en eventueel bescherming bij extreme hitte.

  Nee, Osteospermum ecklonis 'Osjotis' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor zijn mooie bloemen wordt gekweekt. Eet geen planten waarvan u niet zeker weet of ze eetbaar zijn, om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de bladeren en bloemen die geluidstrillingen kunnen absorberen. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met echte geluidsisolerende producten. Daarom kan het niet als hoofdzakelijk geluidsdempend worden beschouwd.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm te behouden en nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en uitgebloeide bloemen regelmatig. Let op dat je niet te diep snoeit, om de groei en bloei niet te belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De plant heeft zanderige, goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Voeg regelmatig meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft.

  Osteospermum ecklonis 'Osjotis' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed gedraineerde grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. Deze tuinplant doet het goed in borders, plantenbakken en hanging baskets.

  De plant heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Plaats de plant op een beschutte plek om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Een keer per maand voeding geven met speciale plantenvoeding voor bloeiende planten is aan te raden.

  Voor een goede groei en bloei is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te dienen. Kies voor een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Geef de plant geen extra meststoffen tijdens de bloeiperiode om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze Tuinplant. Het kan het beste in het voorjaar worden aangebracht op een goed gedraineerde bodem. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren voor het beste resultaat.

  De plant gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Een te zure bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te meten en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u gebruik maken van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht rond de plant om schimmels en ongedierte te voorkomen. Controleer regelmatig de plant op tekenen van ongedierte en grijp indien nodig snel in.

 • Omschrijving

  De Osteospermum ecklonis 'Osjotis' is een rijkbloeiende vaste plant met opvallende paarsblauwe bloemen en een geel hart. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30 cm. Het blad van de Osteospermum is groen en licht behaard. Deze plant staat graag op een zonnige plek en bloeit van het voorjaar tot de herfst. De Osteospermum is een populaire plant voor in borders, plantenbakken en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.