Osteospermum Jamboana Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Jamboana Purple is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende paarse bloemen en een geel hart. Het is een meerjarige plant die bloeit van het voorjaar tot het najaar en goed gedijt in de zon. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 centimeter. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of hanging baskets. De Osteospermum Jamboana Purple trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Osteospermum Jamboana Purple is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die gedurende het groeiseizoen bloeit met mooie paarse bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. De plant kan goed tegen vorst, maar extra bescherming kan geen kwaad.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig problemen geeft.

  Voor deze plant is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om zich uit te kunnen spreiden, vooral in de breedte. Plant de bloem op ongeveer 30 cm afstand van andere beplanting om te voorkomen dat ze elkaar gaan verstikken. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de juiste plek in de tuin.

  De Osteospermum Jamboana Purple groeit het best in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere en aantrekkelijke bloemen die nectar bevatten. Het trekt deze nuttige insecten aan ter bestuiving. Planten zoals deze dragen bij aan biodiversiteit in de tuin.

  Ja, door de kleurrijke bloemen trekt de plant insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als voedselbron voor bijen en andere bestuivers. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan daarom een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal vanaf juni tot en met september en de bloei kan ongeveer vier maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er tevens voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de Osteospermum Jamboana Purple is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, veel tuinplanten hebben een geluidsdempend effect door hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • De plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant klaar te maken voor het nieuwe groeiseizoen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De beste potgrond voor deze plant zijn goed doorlatende grondmengsels die rijk zijn aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende luchtig is en niet te compact. Voeg eventueel wat zand of vermiculiet toe voor een optimale drainage.

  Deze plant heeft een goed doorlatende bodem nodig, vermijd zware en kleiachtige grond. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en regelmatig water geven tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft een zonnige standplaats nodig en doet het goed in goed gedraineerde grond. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst in de winter.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd wordt tegen vorst door mulch en beschermende doeken te gebruiken. Plaats de plant op een beschutte plek om te voorkomen dat de koude wind de plant beschadigt. Geef de plant in de winter minder water om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei. Snoei verwelkte bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor een goede groei en bloei van deze plant is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven. Daarnaast kan je tijdens het groeiseizoen eens in de paar weken vloeibare meststof toedienen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig rond de plant wordt verdeeld en niet direct in contact komt met de bladeren.

  Mulch is een laag organisch materiaal die je rondom de tuinplanten aanbrengt om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de temperatuur van de grond te reguleren. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, houtsnippers of bladeren. Het is belangrijk om de mulch regelmatig te vervangen om de gezondheid van de planten te behouden.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of kalk. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsproblemen bij de planten.

  Als tuinplant kan het voorkomen dat Osteospermum Jamboana Purple last heeft van ongedierte, zoals bladluizen of trips. Deze kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door regelmatig te inspecteren en handmatig te verwijderen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voorkom overbewatering om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Jamboana Purple is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende paarse bloemen en een geel hart. Het is een meerjarige plant die bloeit van het voorjaar tot het najaar en goed gedijt in de zon. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 centimeter. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of hanging baskets. De Osteospermum Jamboana Purple trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.