Sanvitalia Cuzco Trailing

Sanvitalia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sanvitalia Cuzco Trailing is een laagblijvende plant met overhangende stelen. Het heeft kleine, ronde bloemen met een geel hart en witte randen. De plant is zeer geschikt voor hangmanden of als bodembedekker in de tuin. Sanvitalia Cuzco Trailing kan goed gedijen in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Het is een mooie en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven, zelfs in de winter. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, omdat het voor kleur en leven zorgt, zelfs in de koudere maanden.

  De plant Sanvitalia Cuzco Trailing is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden te beschermen tegen vorst. Zorg voor een beschutte standplaats en eventueel wat extra bescherming zoals een mulchlaag.

  De Sanvitalia Cuzco Trailing is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging vereist. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Over het algemeen gedijt deze plant goed in de meeste tuinomstandigheden.

  De Sanvitalia Cuzco Trailing heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen verspreiden en groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich comfortabel te kunnen ontwikkelen. Het is raadzaam om voldoende afstand tussen de planten en andere planten in de tuin te houden.

  De Sanvitalia Cuzco Trailing groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur per dag zonlicht ontvangt voor optimale groei en bloei. Houd de grond goed gedraineerd en water regelmatig.

  Tuinplanten hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodem. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze om biodiversiteit in de tuin te bevorderen en bestuivers aan te trekken.

  Ja, tuinplanten in het algemeen dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken voor bestuiving en voeding. Het is aan te raden om verschillende soorten planten in de tuin te hebben voor een gezonde biodiversiteit.

  De Sanvitalia Cuzco Trailing bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. De plant gedijt het best in een zonnige omgeving met goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt gebruikt als decoratieve hangplant in de tuin en heeft geen eetbare vruchten of bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft een beperkt geluidsdempend effect door de bladeren die geluidstrillingen absorberen. Echter zal het effect niet significant zijn in vergelijking met andere geluidsdempende planten. Over het algemeen zijn er betere opties voor het dempen van geluid in een tuin.

 • Je kunt deze plant regelmatig snoeien om hem compact en bossig te houden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Knip lange uitlopers af om de vorm en groei van de plant te controleren.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Voor deze plant is het belangrijk om te kiezen voor potgrond die voedingsrijk en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge kwaliteit. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin waar hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Deze tuinplant kan zowel in de volle grond als in een plantenbak geplaatst worden.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen bescherming nodig tijdens de wintermaanden, zoals het bedekken met mulch of een winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt en niet blootgesteld wordt aan sterke wind of vorst. Het is belangrijk om de specifieke winterbehoeften van deze plant te kennen om deze goed te beschermen tegen koude temperaturen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Snoei dode bloemen en verwijder onkruid regelmatig. Geef de plant jaarlijks wat mest voor een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig voedingsstoffen nodig om gezond te blijven groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je geeft.

  Mulchen van tuinplanten zoals deze kan helpen om vocht vast te houden, de bodemtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te verminderen. Door een laag mulch rond de plant aan te brengen, wordt de plant beschermd tegen weersinvloeden en blijft de grond vruchtbaar. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers te gebruiken als mulch voor een gezonde groei van de plant.

  De grond waarop deze plant groeit, moet neutraal tot licht zuur zijn. Zure grond heeft een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal groeit.

  Een effectieve manier om ongedierte zoals luis en spint te bestrijden, is door regelmatig de plant te inspecteren en aangetast blad te verwijderen. Ook kan het helpen om de plant te besproeien met een mengsel van water en milde zeep. Natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, kunnen ook ingezet worden voor bestrijding.

 • Omschrijving

  Sanvitalia Cuzco Trailing is een laagblijvende plant met overhangende stelen. Het heeft kleine, ronde bloemen met een geel hart en witte randen. De plant is zeer geschikt voor hangmanden of als bodembedekker in de tuin. Sanvitalia Cuzco Trailing kan goed gedijen in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Het is een mooie en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.