Diascia Flying Colors Upright Appleblossom

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Diascia Flying Colors Upright Appleblossom is een prachtige bloeiende plant met zachtroze bloemen. Deze plant groeit rechtop en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een appelbloesemachtige kleur en een aangename geur. De plant bloeit gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze Diascia soort is ideaal voor borders, containers en hangmanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Diascia Flying Colors Upright Appleblossom is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Diascia Flying Colors Upright Appleblossom is dus geschikt voor in de tuin.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang hij voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Snoei af en toe de uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.

  De Diascia Flying Colors Upright Appleblossom heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te groeien en te bloeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant. Houd ook rekening met de groei van de plant in de breedte.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook redelijk goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt om bloemen te produceren en gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door de plant 1-2 keer per week water te geven. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

  Ja, de plant Diascia Flying Colors Upright Appleblossom trekt vlinders en bijen aan door middel van zijn bloemen met nectar en pollen. Dit maakt de plant een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken en bevorderen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor een goede biodiversiteit.

  Deze plant trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. Het kan helpen om een gezonde en evenwichtige omgeving te creëren voor verschillende soorten planten en dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit vanaf mei tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer vier maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is een geschikte tuinplant voor een zonnige plek.

  Nee, de Diascia Flying Colors Upright Appleblossom is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn bloemen en niet voor consumptie. Het is belangrijk om te weten welke planten eetbaar zijn en welke niet om gezondheidsrisico's te voorkomen.

  Ja, de Diascia Flying Colors Upright Appleblossom plant heeft een beperkt geluidsdempend vermogen vanwege de bladeren en bloemen die geluidstrillingen enigszins absorberen. Het effect is echter minimaal en niet vergelijkbaar met specifieke geluidsisolerende materialen. Het is eerder een bijkomend voordeel van deze tuinplant.

 • De Diascia plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloemknoppen te vormen. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken weg.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant vereist goed doorlatende potgrond voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden. Vergeet niet om de potgrond te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  De Diascia Flying Colors Upright Appleblossom gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Deze tuinplant doet het goed in borders, rotstuinen of als potplant op het terras.

  Tuinplanten kunnen in de winter beschermd worden door ze af te dekken met een dikke laag mulch, zoals stro of bladeren. Ook kunnen planten in potten naar een beschutte plek worden verplaatst of ingepakt worden met noppenfolie. Zorg ervoor dat de planten niet te nat blijven staan tijdens de winterperiode.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg af en toe voeding toe aan de grond om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van het vroege voorjaar tot de late zomer.

  Je kunt mulch gebruiken rondom de basis van de plant om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen. Een laag mulch van ongeveer 5 cm is voldoende voor deze plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is. Een regelmatige controle van de zuurgraad en het eventueel toevoegen van kalk of meststoffen kan helpen om de groei en bloei van Tuinplanten te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Diascia Flying Colors Upright Appleblossom, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie gebruikt worden. Daarnaast kunnen regelmatig inspecties helpen om ongedierte vroegtijdig te detecteren. Het is ook belangrijk om planten gezond en sterk te houden door ze op de juiste manier te verzorgen.

 • Omschrijving

  De Diascia Flying Colors Upright Appleblossom is een prachtige bloeiende plant met zachtroze bloemen. Deze plant groeit rechtop en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een appelbloesemachtige kleur en een aangename geur. De plant bloeit gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze Diascia soort is ideaal voor borders, containers en hangmanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.