Anthurium (Andreanum Grp) Exciting Love

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurium Exciting Love is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een sierlijke vorm en trekken meteen de aandacht. Deze Anthurium heeft een exotische uitstraling en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Anthurium Exciting Love is perfect voor liefhebbers van unieke en elegante planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat en geef regelmatig water. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Anthurium plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de felle zon te houden om verbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en verdraagt temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  De Anthurium (Andreanum Groep) bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan verschillen, maar kan doorgaans enkele maanden duren.

  Ja, Anthuriums staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het verminderen van schadelijke stoffen in de lucht zoals formaldehyde, xyleen en ammoniak. Het is een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) Exciting Love staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Je kunt de dode bladeren en bloemen van deze plant regelmatig verwijderen. Gebruik schone en scherpe snoeischaren om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant niet te rigoureus te snoeien, zodat hij zijn vorm behoudt.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef tijdens de groeiperiode iets meer water dan in de rustperiode.

  De Anthurium houdt van goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mengsel van potgrond voor kamerplanten met extra perliet voor goede drainage. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen om wortelrot te voorkomen.

  Een Anthurium (Andreanum Grp) Exciting Love heeft behoefte aan goed doorlatende en voedingsrijke bodem. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is, maar niet te nat. Een mix van potgrond en schors kan de bodemkwaliteit bevorderen.

  De Anthurium heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Voeg af en toe plantenvoeding toe voor een goede groei en bloei.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een zachte vochtige doek gebruiken. Wees voorzichtig en maak de bladeren voorzichtig schoon om beschadiging te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Exciting Love heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt voor gelijkmatige belichting.

  Deze plant gedijt het best bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurveranderingen. Houd de plant uit de buurt van koude vensters en warmtebronnen zoals radiatoren.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien en de plant af en toe te besproeien met water. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten en uitdroging van de plant.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Exciting Love gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor gezonde groei van deze kamerplant.

  De Anthurium heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale kamerplantenmest met een uitgebalanceerde samenstelling. Pas op dat je niet te veel bemest, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  Anthurium Exciting Love is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een sierlijke vorm en trekken meteen de aandacht. Deze Anthurium heeft een exotische uitstraling en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Anthurium Exciting Love is perfect voor liefhebbers van unieke en elegante planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.