Petunia Surfinia Red

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Surfinia Red is een populaire hangplant met heldere rode bloemen die de hele zomer bloeien. De plant heeft een overvloedige groei en hangt prachtig over de randen van hangmanden of bloembakken. De bloemen van de Surfinia Red hebben een opvallende rode kleur en een fluweelachtige textuur. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een bloeiende groei. De Petunia Surfinia Red is een favoriet onder tuiniers vanwege zijn levendige kleur en lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de meeste petunia's zijn geen groenblijvende planten. Ze zijn vaak eenjarig of worden als eenjarige planten gekweekt voor zomerse kleur in de tuin.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen de kou. De plant kan het beste worden bewaard op een vorstvrije plek.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en eens in de zoveel tijd te bemesten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Petunia Surfinia Red heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt. Plant ze op een afstand van ongeveer 25-30 cm van elkaar voor een optimale groei.

  Petunia Surfinia Red groeit het best in de volle zon. Het is belangrijk om de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, dus meestal is 2-3 keer per week water geven voldoende. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat of te droog is.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, de Petunia Surfinia Red trekt bestuivende insecten aan, zoals bijen en vlinders, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. Het biedt ook nectar en voedselbronnen voor verschillende dieren in de omgeving. Het is een kleurrijke toevoeging aan de tuin en kan helpen om een gezonde en levendige omgeving te creëren.

  De plant bloeit over het algemeen van juni tot september en de bloei kan duren tot ongeveer vier maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Een goede afwatering is ook cruciaal voor een gezonde groei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt afgeraden om deze plant in te nemen of te gebruiken voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plant.

  Nee, de Petunia Surfinia Red heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

 • Tuinplanten zoals deze bloeien het beste wanneer regelmatig de uitgebloeide bloemen worden verwijderd. Snoei de plant regelmatig om de groei te stimuleren en zorg ervoor dat de plant zijn vorm behoudt. Dit kan het beste in het voorjaar en de zomer worden gedaan.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef indien nodig water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren.

  De Petunia Surfinia Red heeft potgrond van goede kwaliteit nodig voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlaatbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde rond neutraal. Vermijd wateroverlast en zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Surfinia Red gedijt het beste op een zonnige tot lichtbeschaduwde standplaats. Zorg voor voldoende zonlicht om de bloei te bevorderen. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Aangezien deze plant niet winterhard is, is het belangrijk om voor de winterbescherming te zorgen. Dit kan door de plant te verplaatsen naar een beschermde plek tegen vorst of door deze te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en indien nodig extra bescherming te bieden.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en dat de grond vochtig blijft. Bemest de plant elke 2-4 weken tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomermaanden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch is een laagje materiaal dat rondom de plant kan worden aangebracht om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors of compost. Het is aan te raden om de mulchlaag jaarlijks te vernieuwen voor optimale werking.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage in de bodem om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad kan helpen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, wordt aangeraden om regelmatig de bladeren te inspecteren op sporen van luizen, trips of witte vlieg. Indien nodig kunnen deze bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant af te spoelen met water. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van dode bladeren en het zorgen voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant.

 • Omschrijving

  De Petunia Surfinia Red is een populaire hangplant met heldere rode bloemen die de hele zomer bloeien. De plant heeft een overvloedige groei en hangt prachtig over de randen van hangmanden of bloembakken. De bloemen van de Surfinia Red hebben een opvallende rode kleur en een fluweelachtige textuur. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een bloeiende groei. De Petunia Surfinia Red is een favoriet onder tuiniers vanwege zijn levendige kleur en lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.