Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Sparkler Cherry'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Sparkler Cherry' er en smuk og farverig årlig plante med iøjnefaldende cherry-røde blomster. Denne plante blomstrer rigeligt og skaber en glad stemning i haven eller på altanen. 'Fiesta Sparkler Cherry' har en kompakt vækstform og trives godt i halvskygge til skygge. Det er en let at vedligeholde plante, der har brug for regelmæssig vanding for at vokse og blomstre optimalt. Denne Impatiens-sort tiltrækker også sommerfugle og er en smuk tilføjelse til sommerblomsterbede eller hængende kurve.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Impatiens 'Fiesta Sparkler Cherry' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en årlig plante, der normalt dyrkes som sommerblomstrende plante. Det anbefales at plante denne plante igen om foråret efter den sidste frost.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Sparkler Cherry' er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udendørs i frost. Det anbefales derfor at placere denne plante indendørs i løbet af vintermånederne for at undgå frostskader. Impatiens er følsomme over for kolde temperaturer og skal beskyttes mod frost.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt lys. Det er en stærk plante, der trives godt både i jorden og i potter.

  Impatienser har brug for cirka 20-30 cm plads mellem hver plante for at vokse optimalt. Sørg for, at planterne ikke plantes for tæt sammen for at fremme luftcirkulationen. Tag også hensyn til plantens endelige størrelse, når du bestemmer plantafstanden.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Sparkler Cherry' trives godt i skyggen. Disse planter trives bedst i de skyggefulde områder af haven og kan endda blomstre med mindst seks timers indirekte sollys om dagen. De er perfekte til at lyse op i skyggefulde områder af haven.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Sparkler Cherry' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig, men pas på, at planten ikke står for vådt. Giv planten ca. 1-2 gange om ugen vand, afhængigt af vejrforholdene og jordens tørhed.

  Ja, Impatiens planter er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres nektarholdige blomster. De kan derfor helt sikkert tiltrække sommerfugle og bier i haven.

  Impatiens Walleriana bidrager til biodiversitet ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Blomsterne tilbyder nektar og pollen som fødekilde til disse dyr. Derudover kan planterne også give skjulesteder til forskellige insekter.

  Impatiens blomstrer normalt fra maj til oktober, og blomstringen kan vare fra 8 til 12 uger. Planten er ideel til haven eller altanen.

  Impatiens kan generelt ikke lide fuld sol. De foretrækker skyggefulde steder eller steder med indirekte sollys. For meget direkte sollys kan føre til forbrænding af bladene.

  Nej, impatiensplanter er ikke spiselige. Det frarådes at spise planter fra haven, medmindre det eksplicit er angivet, at de er spiselige. Det er klogt kun at indtage mad, der er beregnet til spisning.

  Ja, planter generelt har evnen til at absorbere lyd og kan derfor give en vis grad af lyddæmpning. Det er dog vigtigt at bemærke, at mængden af lyd, som en plante kan absorbere, er begrænset, og den kan ikke betragtes som en effektiv lyddæmper. Andre materialer som isolering og specielle lyddæmpende paneler er mere effektive til at reducere støjgener.

 • Impatienser skal beskæres regelmæssigt for at fremme en kompakt vækst og forhindre, at de bliver for lange og tynde. Fjern regelmæssigt døde blomster og grene for at forlænge blomstringsperioden. Beskær planterne tilbage i slutningen af sæsonen for at stimulere væksten til næste år.

  Giv planten regelmæssigt vand og sørg for, at jorden forbliver fugtig. Undgå dog, at jorden bliver alt for våd, ellers kan planten begynde at rådne. Giv mere vand i varmt vejr og reducer vandingen om vinteren.

  Pottejord til haveplanter skal være veldrænet og rig på næringsstoffer for at sikre en sund vækst. Det er vigtigt at vande regelmæssigt og gøde med egnede gødninger i henhold til anbefalingerne på emballagen. Sørg for, at pottejorden ikke bliver for våd for at undgå rodssygdomme.

  Jordkvaliteten, som disse haveplanter kan lide, er humusrig, godt drænet og let sur til neutral. Sørg for en frugtbar jord med tilstrækkelig fugtighed, men undgå vandlogging. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt og løsne jorden godt for optimal vækst og blomstring.

  Impatiens foretrækker en placering i halvskygge eller skygge, på et beskyttet sted væk fra den hårde middagssol. Sørg for fugtig, veldrænet jord for at lade planten trives. Disse haveplanter kan trives godt i bede, plantekasser eller hængekurve.

  Denne plante tåler ikke frost og har brug for beskyttelse om vinteren. Det anbefales at bringe planten indendørs på et køligt, lyst sted i de koldere måneder. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og vand for at forblive sund.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at fjerne regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. For optimal vækst anbefales det at gøde planten regelmæssigt.

  Haveplanter som disse impatiens har regelmæssigt brug for gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning rig på kvælstof, fosfor og kalium. Følg anbefalingerne på emballagen for den rette mængde og hyppighed af gødskning.

  Det anbefales at anvende muld rundt om havens planter for at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Muld beskytter også rødderne mod ekstreme temperaturer og hjælper med at forbedre jordstrukturen. Vælg organisk muld såsom barkflis eller kompost for de bedste resultater.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Sparkler Cherry' trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. Dette sikrer, at planten kan optage alle nødvendige næringsstoffer ordentligt.

  For at bekæmpe skadedyr ved denne plante kan du bruge naturlige skadedyrsbekæmpelsesmetoder såsom at placere insektafvisende planter i nærheden, regelmæssigt kontrollere for skadedyr og fjerne dem manuelt, eller sprøjte med miljøvenlige insektmidler. Undgå at give for meget vand, da dette kan føre til skimmelsvamp og gøre planten modtagelig for skadedyr. Sørg for at pleje og holde planten sund for at mindske risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Sparkler Cherry' er en smuk og farverig årlig plante med iøjnefaldende cherry-røde blomster. Denne plante blomstrer rigeligt og skaber en glad stemning i haven eller på altanen. 'Fiesta Sparkler Cherry' har en kompakt vækstform og trives godt i halvskygge til skygge. Det er en let at vedligeholde plante, der har brug for regelmæssig vanding for at vokse og blomstre optimalt. Denne Impatiens-sort tiltrækker også sommerfugle og er en smuk tilføjelse til sommerblomsterbede eller hængende kurve.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.