Hebe Addenda in pot

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe Addenda is een compacte plant met glanzende, groene bladeren en kleine, lila bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant gedijt goed in potten en is ideaal voor op het balkon of terras. Hebe Addenda heeft regelmatig water nodig en moet op een zonnige of halfschaduwrijke plek geplaatst worden. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Door zijn langdurige bloei en makkelijke verzorging is Hebe Addenda een populaire keuze voor tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Hebe Addenda is een groenblijvende plant die zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer de meeste andere planten hun bladeren verliezen. Deze plant zorgt dus voor blijvend groen in de tuin.

  Hebe Addenda is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Het is mogelijk om de plant in een vorstvrije ruimte te zetten in de winter.

  Ja, de Hebe Addenda is gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant goed te laten groeien. Verder heeft de plant geen speciale verzorging nodig.

  Voor een plant van dit formaat is een pot nodig van ongeveer 30 cm in diameter. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft en dat de wortels genoeg ruimte hebben om te groeien. Plaats de pot op een zonnige plek met goede luchtcirculatie.

  De Hebe Addenda groeit het beste in de zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot, de luchtvochtigheid en de temperatuur. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig de bovenlaag van de grond te checken voordat je water geeft.

  Ja, Hebe planten staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege hun kleurrijke bloemen en zoete nectar. Door hun aanwezigheid helpen ze bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het is dus zeker een goede keuze voor wie vlinders en bijen wil aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. Door verschillende soorten planten in de tuin te hebben, kunnen verschillende dieren een thuis vinden. Zorg dus voor een gevarieerde tuin met diverse tuinplanten voor een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot september en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  De Hebe Addenda heeft behoefte aan veel zonlicht en kan goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes, om uitdroging te voorkomen. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen vorst.

  Nee, de Hebe Addenda is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk gebruikt wordt in de tuin of op het balkon. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen.

  Ja, planten hebben een algemeen geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Echter, de mate van geluidsdemping hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de plant en de locatie waar deze wordt geplaatst in de tuin.

 • Tuinplanten zoals Hebe Addenda in pot kunnen het beste gesnoeid worden na de bloei in de zomer. Verwijder verouderde, beschadigde of te lang geworden takken om de plant gezond en compact te houden. Gebruik daarbij altijd scherp en schoon snoeigereedschap om schade aan de plant te voorkomen.

  De Hebe Addenda heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd een teveel aan water om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant, niet op de bladeren.

  Gebruik voor deze tuinplant een goede kwaliteit potgrond die goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Houd de potgrond vochtig, maar niet te nat.

  Een goede bodemkwaliteit voor Tuinplanten is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Eventueel kan een speciale potgrond voor Tuinplanten gebruikt worden voor optimale resultaten.

  De Hebe Addenda heeft veel zonlicht nodig en gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant op een beschutte plek in de tuin waar hij kan genieten van de zon.

  In de winter is het belangrijk om de pot goed te beschermen tegen vorst. Wikkel de pot in met noppenfolie of gebruik een speciale pot isolatiehoes. Zet de plant op een beschutte plek en geef in de winter minder water.

  Zorg voor voldoende licht en water, maar vermijd dat de potgrond te vochtig wordt. Geef af en toe plantenvoeding en snoei regelmatig om de groei te bevorderen. Controleer de plant regelmatig op ziektes en plagen en behandel deze indien nodig.

  Gebruik een meststof met een langdurige werking speciaal voor tuinplanten in potten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen van maart tot september ongeveer eens in de 4-6 weken. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld over de potgrond.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten, omdat het de grond vochtig houdt en onkruid onderdrukt. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar laat ruimte vrij bij de stam om wortelrot te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waar de Hebe Addenda in pot groeit, moet neutraal tot licht zuur zijn voor een optimale groei. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te maken.

  Om ongedierte bij deze plant te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op tekenen van insecten. Gebruik indien nodig een biologisch bestrijdingsmiddel, zoals bijvoorbeeld neemolie. Houd de plant ook goed geventileerd en schoon om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hebe Addenda is een compacte plant met glanzende, groene bladeren en kleine, lila bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant gedijt goed in potten en is ideaal voor op het balkon of terras. Hebe Addenda heeft regelmatig water nodig en moet op een zonnige of halfschaduwrijke plek geplaatst worden. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Door zijn langdurige bloei en makkelijke verzorging is Hebe Addenda een populaire keuze voor tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.