Impatiens (Walleriana Grp) 'Fanciful Orchid Rose'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens 'Fanciful Orchid Rose' is een veel voorkomend soort die bekend staat om zijn prachtige orchidee-roze bloemen. Deze plant bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin of terras. Het blad van de plant is heldergroen en contrasteert mooi met de bloemen. De 'Fanciful Orchid Rose' gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Deze Impatiens soort is ideaal voor het opfleuren van borders, hanging baskets en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Fanciful Orchid Rose' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een uitstekende keuze voor het toevoegen van kleur aan uw tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fanciful Orchid Rose' is niet winterhard en kan niet overleven in de winter. Het is een vorstgevoelige plant die beschermd moet worden tegen koude temperaturen. Het beste is om deze plant als eenjarige te beschouwen en elk jaar opnieuw te planten.

  Ja, de Impatiens houdt van vochtige grond en halfschaduw tot schaduw. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Impatiens hebben ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen elke plant om goed te groeien. Zorg ervoor dat ze voldoende licht en lucht krijgen. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Fanciful Orchid Rose' groeit goed in de schaduw. Deze plant verlangt vochtige, goed doorlatende grond en doet het goed in schaduwrijke tuinen. Het is een uitstekende keuze voor donkere plekken in de tuin.

  Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant 2-3 keer per week water, afhankelijk van de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, Impatiens planten (of vlijtig liesje) zijn bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun heldere bloemen en overvloedige nectarproductie. Het is een goede keuze voor tuinen die vlinders en bijen willen aantrekken.

  Ja, Impatiens zijn goed voor biodiversiteit, omdat ze veel nectar produceren en zo bijen, vlinders en andere insecten aantrekken. Ze dragen bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten te hebben in de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze Impatiens bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 maanden.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Fanciful Orchid Rose' kan niet goed tegen de volle zon. Het is beter om deze plant op een plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt. De plant gedijt het beste in halfschaduw tot schaduw.

  Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) 'Fanciful Orchid Rose' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het wordt afgeraden om planten uit de tuin te eten, tenzij ze specifiek als eetbaar worden verkocht.

  Impatiens walleriana planten hebben de neiging om het geluid te dempen vanwege hun dichte groene bladeren en weelderige groei. Deze eigenschap maakt ze perfect voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in uw tuin. Het is echter belangrijk op te merken dat ze niet specifiek zijn ontworpen voor geluidsdemping.

 • Impatiens kunnen regelmatig gesnoeid worden om de vorm en groei van de plant te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en verlepte bladeren om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig lange scheuten om de plant compact en bossig te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven om schimmelgroei te voorkomen.

  De "Impatiens (Walleriana Grp) 'Fanciful Orchid Rose'" heeft voedzame potgrond nodig met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Voor optimaal resultaat kan er meststof aan de potgrond worden toegevoegd.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Fanciful Orchid Rose' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en regelmatig bemest wordt. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fanciful Orchid Rose' gedijt het best op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar goed doorlatend is. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, is het raadzaam om deze binnen te halen voordat de vorst begint. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht heeft. Houd de grond vochtig maar niet te nat tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Bemest de plant maandelijks voor optimale groei.

  De Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van de lente tot de herfst.

  Het is belangrijk om de plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is rond de plantstelen om schimmelproblemen te voorkomen.

  Impatiens houdt van een zure bodemomgeving met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te zwaar van structuur. Een goede potgrond voor zuurminnende planten kan hierbij helpen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan je ook preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en het weghalen van aangetaste delen van de plant. Ook kan je eventueel gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Impatiens 'Fanciful Orchid Rose' is een veel voorkomend soort die bekend staat om zijn prachtige orchidee-roze bloemen. Deze plant bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin of terras. Het blad van de plant is heldergroen en contrasteert mooi met de bloemen. De 'Fanciful Orchid Rose' gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Deze Impatiens soort is ideaal voor het opfleuren van borders, hanging baskets en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.