Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Cherry

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Cherry is een kleurrijke en bloeiende plant die bekend staat om zijn heldere kersenrode bloemen. Het is een compacte plant die ideaal is voor hangmanden, borders en bloembakken. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en vereist regelmatig water geven. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar levendige kleuren en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Cherry is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit en zichzelf niet opnieuw zal zaaien voor het volgende jaar.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens koudere temperaturen. Het is aan te raden om deze plant te beschermen tegen vorst. Het is gevoelig voor lage temperaturen en kan beschadigd raken bij temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het houdt van een vochtige en schaduwrijke omgeving en bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloei verlengen.

  De Impatiens Walleriana Grp Fiesta Ole Cherry heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant voor optimale groei. Het is belangrijk om de planten niet te dicht op elkaar te plaatsen om luchtcirculatie en zonlicht te bevorderen. Zorg ervoor dat de planten voldoende ruimte hebben om gezond en sterk te groeien.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Cherry groeit goed in de schaduw. Hij gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor schaduwrijke tuinen en terrassen.

  De Impatiens plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerse dagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Cherry is vlinder en bijenlokkend. Het is een tuinplant die deze insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het is dus een goede keuze voor een kleurrijke tuin die bijen en vlinders aantrekt.

  Ja, door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het creëren van een divers ecosysteem is belangrijk voor het instandhouden van verschillende planten- en diersoorten. Het aanplanten van bloeiende planten zoals deze kan helpen bij het vergroten van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Deze plant kan beter in de schaduw geplaatst worden en verdraagt geen volle zon. In direct zonlicht kan de plant verbranden en uitdrogen. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen de felle zonnestralen.

  Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Cherry plant is niet eetbaar en niet bedoeld voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die gekweekt wordt vanwege zijn kleurrijke bloemen en niet voor consumptie. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Cherry heeft geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. Andere planten kunnen mogelijk wel geluidsdempend zijn.

 • Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Cherry" heeft geen specifieke snoei nodig. Verwijder wel regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei eventueel lange uitlopers terug om de plant compact en bossig te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Veel Tuinplanten, waaronder de Impatiens Fiesta Ole Cherry, gedijen goed in potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de planten regelmatig te bemesten om hun groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en humusrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een plek met beschutting tegen de felle middagzon. Ook gedijt de plant goed in goed doorlatende grond.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of af te dekken met een beschermende laag. Zorg ervoor dat de plant op een vorstvrije en lichte plek staat tijdens de koudste maanden. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door de kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant elke 2-4 weken tijdens het groeiseizoen.

  Voor Tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Groep) Fiesta Ole Cherry is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemstructuur. Het is aan te raden om jaarlijks verse mulch aan te brengen.

  De Tuinplanten Impatiens houden van een neutrale tot licht zure bodem (pH 6,0-7,0). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Veelvoorkomend ongedierte bij tuinplanten zoals deze zijn bladluizen, spintmijten en trips. Om ongedierte te bestrijden kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, of van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Regelmatige controle en preventieve maatregelen kunnen helpen om het aantal ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Cherry is een kleurrijke en bloeiende plant die bekend staat om zijn heldere kersenrode bloemen. Het is een compacte plant die ideaal is voor hangmanden, borders en bloembakken. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en vereist regelmatig water geven. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar levendige kleuren en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.