Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balcony Pink'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Balcony Pink' is een hangende geranium met lichtroze bloemen die bloeien van lente tot herfst. Deze plant heeft donkergroene bladeren en gedijt goed in hangmanden of bloembakken. 'Balcony Pink' is een rijkbloeiende plant die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. De bloemen trekken vlinders, bijen en andere bestuivers aan. Deze geraniumsoort is ideaal voor op balkons, terrassen of in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balcony Pink' is groenblijvend. Deze plant behoort tot de tuinplanten en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Pelargoniums zijn niet winterhard en kunnen niet tegen vorst. Ze moeten binnenshuis overwinteren of als eenjarige plant behandeld worden. Voor buitenplanten is het aan te raden ze in de herfst naar binnen te halen.

  Pelargoniums zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Ze zijn ook bestand tegen droge omstandigheden en ziektes.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balcony Pink' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om ziektes te voorkomen.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balcony Pink' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en groeit hij mogelijk minder goed. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Deze plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Hierdoor kan de plant helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Pelargoniums dragen niet veel bij aan de biodiversiteit omdat ze voornamelijk als decoratieve planten worden gekweekt en weinig ecologische waarde hebben voor dieren. Het is dus niet de meest ideale keuze als u uw tuin wilt verrijken met diverse planten en dieren. Kies liever voor inheemse plantensoorten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Pelargonium 'Balcony Pink' bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer vier tot vijf maanden.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balcony Pink' kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen en bescherm deze tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balcony Pink' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn mooie bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, veel planten hebben de eigenschap om geluid te absorberen, maar het hangt af van de grootte en dichtheid van de bladeren. Over het algemeen kunnen planten een lichte vorm van geluidsdemping bieden in een tuinomgeving.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond rondom de wortels vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet te nat is door regelmatig water te geven. Gebruik eventueel meststoffen om de groei te bevorderen.

  De Plant behoeft een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7 voor optimale groei en bloei. Kies een plek in de volle zon of halfschaduw voor de beste resultaten.

  De plant heeft een zonnige standplaats nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt gedurende de dag. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vocht en harde wind. Je kunt de plant beschermen door deze naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro, bladeren of een speciale hoes. Zorg ervoor dat de plant tijdens de koude maanden op een beschutte plek staat.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Knip regelmatig uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren af om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten kun je het beste bemesten in het voorjaar en in de zomermaanden. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt om gezond en sterk te blijven.

  Mulch is een laag organisch materiaal die over de bodem rondom de plant wordt verspreid om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan bestaan uit compost, bladeren, stro of boomschors. Het is aan te raden om jaarlijks mulch aan te brengen rondom tuinplanten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk de zuurgraad regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of kalk. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op aanwezigheid van luizen, spint en andere insecten. Als er toch plaaginsecten worden waargenomen, kunnen deze met een milieuvriendelijke insectenspray bestreden worden. Daarnaast kan het helpen om te zorgen voor een goede luchtcirculatie en drainage om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Balcony Pink' is een hangende geranium met lichtroze bloemen die bloeien van lente tot herfst. Deze plant heeft donkergroene bladeren en gedijt goed in hangmanden of bloembakken. 'Balcony Pink' is een rijkbloeiende plant die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. De bloemen trekken vlinders, bijen en andere bestuivers aan. Deze geraniumsoort is ideaal voor op balkons, terrassen of in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.