Petunia 'Prism Vein Burgundy'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Prism Vein Burgundy' is een prachtige bloeiende plant met dieprode bloemen en donkerpaarse aderen die een opvallend contrast creëren. De bloemen hebben een speelse en vrolijke uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende het hele seizoen. De plant is compact van formaat en ideaal voor het planten in hangmanden, bloembakken of borders. Petunia 'Prism Vein Burgundy' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en zal een kleurrijke toevoeging zijn aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia 'Prism Vein Burgundy' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit met prachtige paarse bloemen. Na de bloei sterft de plant af en moet deze opnieuw worden geplant voor het volgende groeiseizoen.

  De plant is niet winterhard en moet als eenjarige plant behandeld worden. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Het is geschikt voor in potten en hanging baskets.

  Petunia's in het algemeen zijn makkelijk in onderhoud en kunnen goed gedijen in zowel potten als in de volle grond. Ze hebben regelmatig water nodig en bloeien het beste op een zonnige plek. Snoei regelmatig om de groei te bevorderen.

  Planten van dit type hebben minimaal 30 cm ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen verschillende planten om te voorkomen dat ze elkaar belemmeren in hun groei. Het is aan te raden om planten op een afstand van minimaal 30 cm van elkaar te plaatsen.

  Petunia's zoals jou groeien het beste in de volle zon. Als je ze in de schaduw plaatst, zullen ze minder bloemen produceren en minder compact groeien. Probeer dus een plek te vinden waar je minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  Petunia 'Prism Vein Burgundy' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken door te veel water te geven. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  ‘Prism Vein Burgundy’ is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Door het aantrekken van vlinders en bijen helpt deze plant bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Door deze eigenschap draagt deze plant bij aan een gezonde en diverse tuinomgeving.

  Petunia's dragen niet bij aan de biodiversiteit, aangezien ze meestal gekweekt worden voor decoratieve doeleinden en weinig voedingswaarde bieden voor insecten. Overweeg het toevoegen van inheemse planten om de biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  De plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3-4 maanden.

  De Petunia 'Prism Vein Burgundy' kan goed tegen de volle zon en zal goed groeien en bloeien wanneer deze voldoende zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen voor een optimale groei en bloei.

  Nee, de Petunia 'Prism Vein Burgundy' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die giftig kan zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Petunia 'Prism Vein Burgundy' is niet geluidsdempend.

 • Je kunt de plant regelmatig terugknippen om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en een compacte vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Voor een Tuinplant zoals de Petunia 'Prism Vein Burgundy' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond voedzaam is en voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is ideaal voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplanten geven de voorkeur aan een goed doorlatende bodem met een goede structuur en voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en te zorgen voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen. Controleer regelmatig de pH-waarde van de bodem om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Plaats de plant in een border, hanging basket of bloempot voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

  In de winterperiode is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tijdens koude periodes om vorstschade te voorkomen. Het is ook mogelijk om de plant tijdelijk te verplaatsen naar een beschutte locatie.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de plant een voldoende hoeveelheid zonlicht krijgt en voed de plant af en toe met plantenvoeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen bij het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is om de luchtstroom niet te belemmeren. Bij het mulchen is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van de plant en het type grond waarin deze groeit.

  Tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de meeste tuinplanten, inclusief Petunia 'Prism Vein Burgundy'. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels van de plant te controleren op tekenen van plagen. Als er ongedierte wordt waargenomen, kan dit worden behandeld met natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Een goede verzorging van de plant, zoals regelmatig water geven en bemesten, kan ook helpen om ongedierte op afstand te houden.

 • Omschrijving

  Petunia 'Prism Vein Burgundy' is een prachtige bloeiende plant met dieprode bloemen en donkerpaarse aderen die een opvallend contrast creëren. De bloemen hebben een speelse en vrolijke uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende het hele seizoen. De plant is compact van formaat en ideaal voor het planten in hangmanden, bloembakken of borders. Petunia 'Prism Vein Burgundy' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en zal een kleurrijke toevoeging zijn aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.