Zantedeschia 'Crystal Blush'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Crystal Blush' is een prachtige en opvallende zantedeschia soort met witte en roze bloemen. De bloemen hebben een elegante uitstraling en zijn omringd door sierlijk groen blad. Deze plant wordt vaak gebruikt als snijbloem vanwege haar lange houdbaarheid in boeketten. Zantedeschia 'Crystal Blush' gedijt het beste in vochtige grond en een plek in de volle zon of halfschaduw. Deze plant voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of bloemstuk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Zantedeschia 'Crystal Blush' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. De plant heeft een rustperiode nodig in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst af te dekken of naar binnen te halen. Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de plant op een beschutte plaats te zetten.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist slechts regelmatig water geven en af en toe bemesten. De plant gedijt goed op een zonnige plek in vochtige grond. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig tussen zichzelf en andere planten om optimaal te groeien. Het is belangrijk om voldoende luchtcirculatie te hebben rondom de plant en om deze regelmatig te verpotten. Houd ook rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het planten ervan in de tuin.

  Zantedeschia 'Crystal Blush' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is niet geschikt voor donkere schaduwrijke plekken in de tuin. De plant heeft voldoende zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door een vinger in de grond te steken.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin. Je zult zien dat vlinders en bijen regelmatig een bezoek brengen aan deze plant.

  Tuinplanten zoals Zantedeschia 'Crystal Blush' dragen bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met hun nectar en stuifmeel. Dit kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de omgeving. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal van juni tot en met augustus en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer. Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden.

  Nee, de plant Zantedeschia 'Crystal Blush' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te consumeren om gezondheidsrisico's te voorkomen.

  Ja, door de grote bladeren kan de plant enigszins geluid absorberen en dempen. Echter, de geluidsdempende eigenschappen zijn beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of varens. Over het algemeen zal deze plant een beperkte geluidsdempende werking hebben in de tuin.

 • Deze plant dient na de bloei te worden teruggesnoeid tot aan de grond om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren gedurende het groeiseizoen voor een gezonde uitstraling. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Gebruik een pot met gaten in de bodem voor een goede drainage.

  De Tuinplanten zijn het best geschikt voor goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft voor optimale groei. Het regelmatig toevoegen van compost en mulch helpt bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  De plant groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te bevelen om Zantedeschia 'Crystal Blush' te beschermen tegen de vorst tijdens de wintermaanden door middel van een dikke laag mulch of bladeren rond de basis van de plant. Daarnaast kunt u de plant in een pot naar binnen verplaatsen of bedekken met een luchtige doek of vliesdoek om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden niet te nat blijft, omdat dit kan leiden tot rot.

  De plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en met voldoende zonlicht. Geef de plant regelmatig water en voeding voor een gezonde groei. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Zantedeschia 'Crystal Blush' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale resultaten.

  Mulch de plant met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Zantedeschia 'Crystal Blush' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Zorg er dus voor dat de bodem niet te zuur is voor optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen natuurlijke methoden zoals het planten van companion plants worden gebruikt. Ook regelmatige inspectie van de planten en het gebruik van insecticidale zeep kunnen helpen om ongedierte zoals bladluizen en trips te bestrijden. Ten slotte kan het handmatig verwijderen van aangetaste bladeren en bloemen ook bijdragen aan het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Crystal Blush' is een prachtige en opvallende zantedeschia soort met witte en roze bloemen. De bloemen hebben een elegante uitstraling en zijn omringd door sierlijk groen blad. Deze plant wordt vaak gebruikt als snijbloem vanwege haar lange houdbaarheid in boeketten. Zantedeschia 'Crystal Blush' gedijt het beste in vochtige grond en een plek in de volle zon of halfschaduw. Deze plant voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of bloemstuk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.