Zantedeschia 'Little Jimmy'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Little Jimmy' er en mindre variant af Zantedeschia planten, også kendt som calla liljen. Denne plante har mørkegrønne blade og producerer smukke hvide blomster med en iøjnefaldende gul kerne. 'Little Jimmy' blomstrer i sommermånederne og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker solrige til halvskyggefulde steder. Zantedeschia 'Little Jimmy' er et fantastisk tilføjelse til haver og blomsterbede, og tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Zantedeschia 'Little Jimmy' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en knoldplante, der skyder igen om foråret. Det tilhører Aronstabfamilien.

  Planten er hårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under hård frost. Om vinteren kan bladene visne, men planten vil skyde nye skud igen om foråret.

  Zantedeschia 'Little Jimmy' er generelt let at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og et sted med tilstrækkeligt lys, men ellers kræver det ikke meget speciel pleje. Det er en stærk haveplante, der trives godt i de fleste miljøer.

  Planten Zantedeschia 'Little Jimmy' har brug for cirka 30-40 cm plads til at vokse og udvikle sig. Denne plante har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sine rødder og trives godt i haven. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem planterne for at undgå overbefolkning.

  Zantedeschia 'Little Jimmy' trives bedst i fuld sol til let skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. I skyggen kan plantens vækst blive hæmmet.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i varme perioder. Det er vigtigt at sikre, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemvædet. Vand planten cirka 1 gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, Zantedeschia 'Little Jimmy' tiltrækker sommerfugle og bier. Det tiltrækker disse insekter på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Dette kan hjælpe med bestøvningen af planten.

  Zantedeschia 'Little Jimmy' bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bier og sommerfugle med sine bemærkelsesværdige blomster. Det skaber ekstra fødekilder og skjulesteder for insekter og små dyr. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at støtte biodiversiteten.

  Zantedeschia 'Little Jimmy' blomstrer normalt om sommermånederne, fra juni til august. Blomstringsperioden kan variere, men generelt set blomstrer denne plante i cirka 6 til 8 uger.

  Ja, Zantedeschia 'Little Jimmy' kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst 6 timers direkte sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under varme perioder for at undgå udtørring. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted i haven.

  Nej, blomsterne, bladene og rødderne af Zantedeschia 'Little Jimmy' er ikke spiselige og kan endda være giftige ved indtagelse. Det anbefales at placere planten væk fra børn eller kæledyr. Det er bedst at bruge denne plante udelukkende som dekorativ haveplante.

  Ja, planten har store blade, der kan absorbere lyd og dermed fungere lidt lyddæmpende. Effekten vil dog være begrænset i forhold til specielle lyddæmpende materialer.

 • Blomsterne på denne plante kan klippes, når de er visnet. Fjern også regelmæssigt døde blade og blomsterstilke for at holde planten sund. Det er vigtigt at bære handsker under beskæring, da planten kan afgive giftig saft.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemvædet. Giv mindre vand om vinteren, når planten er i dvale.

  Planten har brug for let fugtig pottejord. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt for fugtighed og om nødvendigt vande den. Brug helst en speciel pottejord til haveplanter.

  Zantedeschia 'Little Jimmy' trives bedst i godt drænet og fugtig jord. Jordkvaliteten skal være rig på organisk materiale og have en pH-værdi mellem 6 og 6,5. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot.

  Denne haveplante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod stærk vind og frost.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod frost ved at dække den med et tykt lag muld eller blade. Derudover kan det være nyttigt at placere planten et beskyttet sted og eventuelt bruge et fleecestof ved streng frost. Det er vigtigt at holde øje med planten i løbet af vinterperioden og træffe ekstra foranstaltninger om nødvendigt.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for vandet. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys, men undgå direkte sollys. Gød planten hver 2-3 uge i vækstsæsonen.

  Haveplanter som disse har generelt brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning, der er specielt udviklet til blomstrende planter. Undgå overgødning for at undgå skade på planten.

  Mulch kan anvendes rundt om plantens base for at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Det hjælper også med at regulere jordtemperaturen og beskytter rødderne mod frost. Vælg et organisk mulch materiale såsom træflis eller kompost.

  Zantedeschia 'Little Jimmy' foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre, at planten kan vokse og blomstre optimalt. Tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at regulere jordens pH-værdi.

  Generelt er Zantedeschia 'Little Jimmy' følsom over for bladlus og minérflyvninger. Til bekæmpelse af disse skadedyr kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som marihøner. Regelmæssig inspektion af planten og fjernelse af angrebne blade kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Zantedeschia 'Little Jimmy' er en mindre variant af Zantedeschia planten, også kendt som calla liljen. Denne plante har mørkegrønne blade og producerer smukke hvide blomster med en iøjnefaldende gul kerne. 'Little Jimmy' blomstrer i sommermånederne og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker solrige til halvskyggefulde steder. Zantedeschia 'Little Jimmy' er et fantastisk tilføjelse til haver og blomsterbede, og tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.