Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink

Eustoma russellianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink is een prachtige en delicate bloeiende plant met zachte pastel roze bloemen. De bloemen hebben een elegante vorm en een romantische uitstraling. Deze plant wordt vaak gebruikt als snijbloem vanwege de lange stelen en de langdurige bloei. Het is een sierlijke toevoeging aan tuinen en bloemstukken. De Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink heeft een lieflijke en verfijnde uitstraling die perfect is voor het creëren van een charmante sfeer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, geef regelmatig water (maar voorkom dat de wortels in het water staan) en bemest af en toe. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op ziektes en plagen.

  Ja, Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig licht ontvangen. Het vermijden van te veel direct zonlicht zal verbranding van de bladeren voorkomen.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat u water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats hem op een plek waar hij wat schaduw krijgt gedurende de dag. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de bloei verminderen.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een warme en zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen. Warmte helpt ook bij het stimuleren van de bloei van de plant.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink bloeit in de maanden juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 tot 12 weken.

  Ja, de Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink plant zuivert de lucht en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een uitstekende keuze voor binnenshuis, waar het kan helpen schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen. Het is een prachtige toevoeging aan elk interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen die hier ver van afwijken.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan na de bloeiperiode, om de groei en vorm te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen met behulp van snoeischaar of scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Gebruik voor deze kamerplant een potgrond die licht vochtig blijft maar goed doorlatend is. Vermijd te zware potgrond om wortelrot te voorkomen. Een mix van potgrond met perliet of vermiculiet is ideaal voor een goede drainage.

  De plant heeft een goed doorlatende en licht zure grond nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en perliet kan helpen bij het behouden van de juiste bodemkwaliteit.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat met indirect zonlicht. Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof van de bladeren te vegen met een zachte doek. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik een plantenspuit om de bladeren af en toe te besproeien om stof te verwijderen.

  Deze plant heeft behoefte aan een lichte standplaats met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt om goed te groeien.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 20 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Een constante en warme omgeving bevordert de groei en bloei van de plant.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, dus niet te vochtig of te droog. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ventilatie krijgt om schimmelvorming te voorkomen.

  De bodem voor deze plant dient licht zuur tot neutraal te zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 6.8. Een te zure of te alkalische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen voor de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te bevorderen. Pas op voor overbemesting, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink is een prachtige en delicate bloeiende plant met zachte pastel roze bloemen. De bloemen hebben een elegante vorm en een romantische uitstraling. Deze plant wordt vaak gebruikt als snijbloem vanwege de lange stelen en de langdurige bloei. Het is een sierlijke toevoeging aan tuinen en bloemstukken. De Eustoma russellianum Japan Rose Pastel Pink heeft een lieflijke en verfijnde uitstraling die perfect is voor het creëren van een charmante sfeer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.