Eustoma russellianum Japan Rose White

Eustoma russellianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Eustoma russellianum Japan Rose White is een prachtige en elegante plant met witte bloemen die lijken op rozen. De bloemen hebben een zachte en delicate uitstraling. De plant heeft lange stelen en is perfect voor boeketten en bloemstukken. De Eustoma russellianum Japan Rose White bloeit rijkelijk en kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt. Het is een populaire bloem voor bruiloften en speciale gelegenheden vanwege de romantische uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Eustoma russellianum Japan Rose White is vrij gemakkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt, en bemest deze regelmatig. Vermijd tocht en extreme temperaturen om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis waar hij voldoende natuurlijk licht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en zal zich het beste ontwikkelen op een plek waar het veel licht krijgt. Het is belangrijk om direct zonlicht te vermijden, omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant dus op een plek met voldoende licht, maar bescherm hem tegen direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen tocht krijgt en dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius zakt. Warmte zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Eustoma russellianum Japan Rose White bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  Ja, als kamerplant heeft deze plant een luchtzuiverende werking doordat hij verontreinigende stoffen uit de lucht kan filteren en omzetten in schone zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Het is belangrijk om deze plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, kan je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen door deze af te knippen. Wanneer de plant te groot wordt, kan je de takken inkorten om de vorm te behouden. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot een goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Eustoma russellianum Japan Rose White heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Kies voor een mengsel dat licht en luchtig is en niet te vochtig. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven.

  De Eustoma russellianum Japan Rose White gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organische stof en voldoende vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de plant niet constant in drassige grond staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft. Geef de plant voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens de groeiperiode.

  De plant kan stofvrij worden gehouden door zachtjes af te stoffen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Eustoma russellianum Japan Rose White heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante en gematigde kamertemperatuur zal de groei en bloei bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de lucht droger kan zijn. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen, indien nodig.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met specifieke meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot groeiproblemen en tekorten aan voedingsstoffen voor de plant.

  De Eustoma russellianum Japan Rose White heeft regelmatig mest nodig tijdens het groeiseizoen, met name in het voorjaar en de zomer. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Eustoma russellianum Japan Rose White is een prachtige en elegante plant met witte bloemen die lijken op rozen. De bloemen hebben een zachte en delicate uitstraling. De plant heeft lange stelen en is perfect voor boeketten en bloemstukken. De Eustoma russellianum Japan Rose White bloeit rijkelijk en kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt. Het is een populaire bloem voor bruiloften en speciale gelegenheden vanwege de romantische uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.