Calibrachoa Million Bells Red

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Million Bells Red is een bloeiende plant met kleine rode bloemen die lijken op klokjes. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode, waardoor hij een echte blikvanger is in de tuin of op het balkon. De plant heeft een compacte groeiwijze en vereist regelmatig water geven en voeding voor optimale groei en bloei. Calibrachoa Million Bells Red gedijt goed in de volle zon en is ideaal voor hangmanden, borders en potten. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor hij een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is een groenblijvende tuinplant. Hij behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst binnen te zetten of te beschermen met bijvoorbeeld mulch. In de lente kunnen ze weer naar buiten worden gebracht.

  De plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en wat meststof is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20 centimeter ruimte te houden tussen elke plant. Houd er rekening mee dat ze zich redelijk snel kunnen verspreiden, dus zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien. Overweeg om ze in hangmanden of bloembakken te planten voor een compacte groei.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei beperkt worden en kan het bloeien minder uitbundig zijn. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen, maar ook niet te laten verdrinken door te veel water. Het is aan te raden om regelmatig de grondvochtigheid te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is belangrijk voor het ecosysteem om deze bestuivers aan te trekken in de tuin.

  Ja, als Tuinplant draagt deze plant bij aan de biodiversiteit door bestuivers zoals bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen. Het vormt een onderdeel van een gevarieerde tuin die verschillende soorten dieren kan huisvesten.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van mei tot en met oktober. Tijdens deze maanden kan de plant constant in bloei staan.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Calibrachoa Million Bells Red is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn felgekleurde bloemen. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, de Calibrachoa Million Bells Red is geluidsdempend dankzij de dichte beplanting van de bladeren en bloemen. Het kan helpen om geluid van buitenaf te verminderen en een rustiger omgeving te creëren in de tuin. Planten hebben over het algemeen een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de plant compact en gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer de helft van de lengte om de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken gedurende het groeiseizoen om de plant er mooi uit te laten zien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de grond niet te nat worden. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Million Bells Red gedijen goed in potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, en vermijd dat de wortels te nat staan. Voor extra voeding kun je ook speciale potgrond voor bloeiende planten gebruiken.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

  Calibrachoa Million Bells Red groeit het beste op een zonnige plek in de tuin die goed gedraineerd is. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om mooi en gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten waar hij beschermd is tegen harde wind.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant in een pot vorstvrij te zetten en eventueel te voorzien van extra isolatie zoals noppenfolie. Ook kan een dikke laag mulch helpen om de wortels te beschermen tegen vorst. Vergeet niet om regelmatig te controleren op watergifte tijdens de winterperiode.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe wat meststof voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt dat de grond snel uitdroogt. Gebruik organische mulch zoals boomschors of compost voor een gezonde groei van de plant.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, moet licht zuur tot neutraal zijn voor optimale groei en bloei. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen. Zorg voor een goede drainage om eventuele ophoping van water te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je overwegen om regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op eventuele plagen. Indien nodig kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, om het ongedierte te bestrijden. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en de juiste voeding te geven.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Million Bells Red is een bloeiende plant met kleine rode bloemen die lijken op klokjes. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode, waardoor hij een echte blikvanger is in de tuin of op het balkon. De plant heeft een compacte groeiwijze en vereist regelmatig water geven en voeding voor optimale groei en bloei. Calibrachoa Million Bells Red gedijt goed in de volle zon en is ideaal voor hangmanden, borders en potten. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor hij een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.