Verbena Tapien Orchid

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Tapien Orchid is een prachtige sierplant met opvallende orchidee-achtige bloemen in een lichte lila-roze kleur. De plant is compact en groeit laag bij de grond, waardoor hij ideaal is voor hangmanden, borders of rotstuinen. Verbena Tapien Orchid bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Hij gedijt het beste op een zonnige locatie en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Deze plant voegt een vrolijke, kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of patio.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Verbena Tapien Orchid plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw opkomt in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen bij strenge vorst. Zorg voor voldoende beschutting en drainage om de plant te beschermen in koudere klimaten.

  Ja, de Verbena Tapien Orchid is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe wat voeding is voldoende voor deze plant.

  De plant heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de plant en andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overwoekering te voorkomen.

  De Verbena Tapien Orchid groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg daarom voor voldoende zonlicht voor een goede groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Controleer de grond regelmatig op vochtigheid en geef water als de bovenste laag droog is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant is vlinder en bijenlokkend en trekt deze insecten aan dankzij de nectar die de bloemen produceren. Het is een populaire keuze voor tuinplanten vanwege de aantrekkingskracht op bestuivende insecten. Planten die vlinders en bijen aantrekken dragen bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, planten in het algemeen zijn goed voor biodiversiteit omdat ze dienen als voedselbron en schuilplaats voor verschillende diersoorten. Planten dragen bij aan een gezond en evenwichtig ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  De Verbena Tapien Orchid plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie met voldoende water. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Op die manier zal de plant goed blijven groeien en bloeien.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is beter om de plant niet te eten vanwege eventuele toxiciteit. Het is raadzaam om alleen voedselplanten te consumeren die als veilig worden beschouwd.

  Ja, als tuinplant heeft de Verbena Tapien Orchid een geluidsdempende werking door het absorberen van geluidstrillingen. Planten in het algemeen helpen geluid te absorberen en kunnen dus bijdragen aan een rustige omgeving. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Snoei na de bloei de uitgebloeide bloemen weg om nieuwe bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig oud blad en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten iets opdrogen. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De Verbena Tapien Orchid gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en zand kan helpen bij het verbeteren van de drainage.

  De Verbena Tapien Orchid gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht op het heetste moment van de dag. Geschikt voor in de border of in hanging baskets.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door middel van bijvoorbeeld een mulchlaag. Ook is het aan te raden de plant tegen koude wind te beschermen door hem tijdelijk te verplaatsen naar een beschutte plek. Het is verstandig om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen. In het voorjaar snoeien om de plant compact en gezond te houden.

  Tuinplanten zoals de Verbena Tapien Orchid hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene vloeibare meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

  Mulch kan gebruikt worden rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt ook de wortels tegen temperatuurschommelingen. Gebruik bij voorkeur organisch mulch, zoals bladeren of compost.

  De Verbena Tapien Orchid gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Een pH-waarde van 6 tot 7 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte op tuinplanten te bestrijden, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig de planten controleren en aangetaste bladeren verwijderen. Indien nodig kunt u ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Verbena Tapien Orchid is een prachtige sierplant met opvallende orchidee-achtige bloemen in een lichte lila-roze kleur. De plant is compact en groeit laag bij de grond, waardoor hij ideaal is voor hangmanden, borders of rotstuinen. Verbena Tapien Orchid bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Hij gedijt het beste op een zonnige locatie en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Deze plant voegt een vrolijke, kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of patio.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.