Verbena Tapien White

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Tapien White is een compacte en rijkbloeiende plant met trossen kleine, witte bloemen. De plant heeft een uitgesproken zoete geur en trekt vlinders en bijen aan. Verbena Tapien White is ideaal voor hanging baskets, borders en rotstuinen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en zorgt voor een vrolijke en frisse uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven, zelfs in de wintermaanden. Hierdoor ziet de plant er altijd levendig en kleurrijk uit in de tuin.

  Verbena Tapien White is winterhard tot -10 °C. Het is aanbevolen om de plant te beschermen bij strenge vorst. In de winter kan de plant het beste op een beschutte plaats worden gezet.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Een keer per week bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant gezond houden.

  De plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 30 tot 40 cm in de border. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven tussen de planten voor een optimale groei en bloei. Houd rekening met de hoogte en spreiding van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Verbena Tapien White groeit het beste in de volle zon. Hoewel de plant wel wat schaduw kan verdragen, zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de planten water te geven bij de wortels om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het zal zeker een mooie toevoeging zijn aan een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Ze kunnen helpen om een gevarieerde en gezonde tuinomgeving te creëren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten te combineren om biodiversiteit te stimuleren.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren. De bloemen zijn wit van kleur en trekken vlinders en bijen aan.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is dus geen probleem om deze plant in de volle zon te plaatsen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, als tuinplant heeft deze soort voordelen voor geluidsdemping dankzij zijn dichte groei en bladeren. Het kan helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren. Het is echter niet zo effectief als echte geluidsisolatie.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de bloei te stimuleren en de vorm van de plant te behouden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip lange scheuten terug om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 10-15 cm boven de grond om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond lichtvochtig is en niet te nat. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest voor een gezonde groei van de planten.

  De Tuinplanten houden van goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg voor een bodem met veel organisch materiaal en een neutrale pH-waarde. Meng bij het planten compost of mest door de grond voor een optimale groei.

  Deze tuinplant houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Ja, Verbena Tapien White heeft winterbescherming nodig, vooral als de temperaturen onder het vriespunt dalen. Het is aan te raden om de plant te bedekken met stro of mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te plaatsen tijdens de koudere maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de bossigheid te behouden.

  Tuinplanten zoals Verbena Tapien White hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch helpt bij het behouden van vocht in de grond, onderdrukt onkruidgroei en geeft extra voedingsstoffen aan de planten. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is om verstikking van de planten te voorkomen. Schors, compost, bladeren en stro zijn geschikte materialen om te gebruiken als mulch.

  De Tuinplanten groeien het beste in lichtzure tot neutrale grond. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 ligt. Zorg voor een goede drainage om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Ook kunnen planten regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van ongedierte en indien nodig handmatig worden verwijderd. Daarnaast kunnen natuurlijke oliën of sprays op basis van zeep worden gebruikt als milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Verbena Tapien White is een compacte en rijkbloeiende plant met trossen kleine, witte bloemen. De plant heeft een uitgesproken zoete geur en trekt vlinders en bijen aan. Verbena Tapien White is ideaal voor hanging baskets, borders en rotstuinen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en zorgt voor een vrolijke en frisse uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.