Ficus benjamina 'Danilight'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Danilight' is een bijzondere variant van de Ficus benjamina, ook wel bekend als de treurvijg of treurboom. De plant heeft glanzende groene bladeren met een opvallende witte rand en is daardoor een echte blikvanger in huis. De Ficus benjamina 'Danilight' groeit het beste op een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig. Het is een luchtzuiverende plant die zorgt voor een gezondere en frissere lucht in huis. Met zijn elegante uitstraling en makkelijke verzorging is de Ficus benjamina 'Danilight' een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Ficus benjamina 'Danilight' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verdraagt ook wat schaduw. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plekje met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen. vermijd direct zonlicht op de bladeren om verbranding te voorkomen.

  De Ficus benjamina 'Danilight' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een lichte plek zonder felle zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirecte licht krijgt, bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Ficus benjamina 'Danilight' houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te houden met een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het vermijden van tocht en grote temperatuurwisselingen is ook belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  De Ficus benjamina 'Danilight' bloeit in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloei kan enkele weken tot ongeveer een maand duren.

  Ja, de Ficus benjamina 'Danilight' is een luchtzuiverende plant. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Het is een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en ontwikkeling van de plant, die gedijt in een warme en stabiele omgeving. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden om gezond te blijven.

 • De Ficus benjamina 'Danilight' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de gewenste vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde takken direct af en knip te lange takken wat bij om de plant compact te houden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Ficus benjamina 'Danilight' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Wekelijks water geven in de zomer en eens in de twee weken in de winter is voldoende.

  De Ficus benjamina 'Danilight' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht en besproei de bladeren regelmatig met water voor een goede luchtvochtigheid. Geef de plant elke 2 weken plantenvoeding in de lente en zomer.

  Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan schade veroorzaken. Verwijder dode bladeren en takken om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De Ficus benjamina 'Danilight' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met indirect licht, zoals bij een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurwisselingen. Een constante binnentemperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid van de Ficus benjamina 'Danilight' moet hoog zijn, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt om uitdroging van de bladeren te voorkomen en de plant gezond te houden. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning om uitdroging te verminderen.

  De zure bodem van de Ficus benjamina 'Danilight' moet een pH-waarde hebben tussen de 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig bij te stellen.

  De Ficus benjamina 'Danilight' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het geven van voeding.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Danilight' is een bijzondere variant van de Ficus benjamina, ook wel bekend als de treurvijg of treurboom. De plant heeft glanzende groene bladeren met een opvallende witte rand en is daardoor een echte blikvanger in huis. De Ficus benjamina 'Danilight' groeit het beste op een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig. Het is een luchtzuiverende plant die zorgt voor een gezondere en frissere lucht in huis. Met zijn elegante uitstraling en makkelijke verzorging is de Ficus benjamina 'Danilight' een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.