Juncus effusus 'Spiralis'

Juncus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juncus effusus 'Spiralis' is een bijzondere plant met gedraaide groene bladeren die lijken op spiralen. Deze plant wordt ook wel kurkentrekkerzegge genoemd vanwege de gedraaide vorm van de bladeren. Het is een sierlijke en opvallende plant die goed gedijt in vochtige en zonnige omstandigheden. De 'Spiralis' variant van Juncus effusus is geschikt voor zowel in de tuin als in een pot op het terras. Deze plant voegt een speels element toe aan de tuin en trekt de aandacht door zijn aparte bladvorm.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten. Regelmatig voeden is niet noodzakelijk.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat hij minstens enkele uren per dag indirect zonlicht krijgt. Plaats hem bij voorkeur in de buurt van een raam op het zuiden of westen.

  Deze plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de potgrond droog is voordat u opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect licht of halfschaduw. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zet de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een warme en vochtige omgeving zal de plant helpen groeien en gezond te blijven.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, deze plant heeft een luchtzuiverende werking en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, Juncus effusus 'Spiralis' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Deze plant heeft geen snoei nodig, maar het is mogelijk om dode of beschadigde bladeren te verwijderen om het uiterlijk te verbeteren. Indien gewenst kan de plant in het voorjaar licht worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat scherpe gereedschappen worden gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in drassige omstandigheden verkeren. Geef de plant water op de bodem van de pot om schimmelproblemen te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in vochtige potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond lichtzuur tot neutraal is. Gebruik een pot die voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige tot natte bodem met een goede afwatering. Het is belangrijk dat de grond licht zuur tot neutraal is en voldoende organisch materiaal bevat. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de bodem niet uitdroogt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde bladeren regelmatig. Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, maar af en toe kunnen dode of gele bladeren verwijderd worden. Dit kan gedaan worden door voorzichtig de bladeren af te knippen met een snoeischaar of schaar. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gestoft wordt om de bladeren schoon en gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden. Het kan ook goed gedijen in direct zonlicht.

  Deze plant gedijt het beste bij een kamertemperatuur tussen 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen en temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur voor optimale groei.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Een luchtvochtigheidsniveau tussen de 40-60% is ideaal. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om een goede luchtvochtigheid te behouden.

  De plant gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Let op de dosering en frequentie zoals aangegeven op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  Juncus effusus 'Spiralis' is een bijzondere plant met gedraaide groene bladeren die lijken op spiralen. Deze plant wordt ook wel kurkentrekkerzegge genoemd vanwege de gedraaide vorm van de bladeren. Het is een sierlijke en opvallende plant die goed gedijt in vochtige en zonnige omstandigheden. De 'Spiralis' variant van Juncus effusus is geschikt voor zowel in de tuin als in een pot op het terras. Deze plant voegt een speels element toe aan de tuin en trekt de aandacht door zijn aparte bladvorm.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.