Calluna vulgaris Garden Girls

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calluna vulgaris Garden Girls is een soort heideplant die bekend staat om zijn prachtige bloei in de late zomer en herfst. De plant produceert kleine, buisvormige bloemen in diverse kleuren, zoals roze, paars en wit. De Garden Girls variant heeft een compacte groei en bereikt een hoogte van ongeveer 30 tot 40 centimeter. Deze heideplant gedijt goed in zure, goed doorlatende grond en is winterhard. De Garden Girls zijn perfect voor de tuin of in potten op het terras en zorgen voor kleur en leven in het najaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend, wat betekent dat je bladeren het hele jaar door groen zullen blijven. Je bent een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden.

  Calluna vulgaris Garden Girls is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan goed overleven in koudere temperaturen en is daarom geschikt voor tuinen in gematigde klimaten. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen en regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant heeft geen speciale bemesting nodig, maar het is wel aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen.

  Calluna vulgaris Garden Girls heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant de Calluna vulgaris Garden Girls in goed doorlatende grond.

  Nee, Calluna vulgaris Garden Girls groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kunnen ze zelfs spichtig worden. Voor optimale groei en bloei is het dus aan te raden om deze plant in de zon te plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. In het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, de plant is bekend om vlinders en bijen aan te trekken vanwege de nectar en het stuifmeel dat het biedt. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en de bestuiving van planten bevorderen. Planten zoals deze kunnen helpen om de populaties van deze insecten te ondersteunen.

  Ja, heideplanten zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken en voedsel bieden voor bijen en hommels. Daarnaast zorgen heideplanten voor diversiteit in de tuin en kunnen ze een schuilplaats bieden aan kleine dieren. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van augustus tot en met september en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. In de zomer kunnen ze echter wel wat bescherming gebruiken tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluidsdempend te zijn wat betreft het omgevingsgeluid. Het bladerdak absorbeert geluidstrillingen en helpt bij het verminderen van geluidsoverlast. Het kan daarom een positieve invloed hebben op de geluidsniveaus in de tuin.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar, na de bloei. Verwijder dode bloemen en takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Het regelmatig snoeien zal de plant stimuleren om meer bloemen te produceren.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij warm weer iets meer water. In de winterperiode minder water geven.

  Deze tuinplant gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel wat turf toe aan de potgrond om de zuurgraad te behouden.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende grond die licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de planten gezond en sterk te houden.

  De Calluna vulgaris Garden Girls gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant niet te langdurig in natte grond staat om wortelrot te voorkomen. Deze tuinplant kan ook goed tegen zoute grond, waardoor het ideaal is voor kustgebieden.

  Om ervoor te zorgen dat deze plant goed de winter doorkomt, is het belangrijk om hem te beschermen tegen strenge vorst en harde wind. Dit kan bijvoorbeeld door de plant te bedekken met wat bladeren of stro. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed gedraineerde grond heeft om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben geen speciale bemesting nodig, maar kunnen wel profiteren van een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de meststof volgens de instructies te gebruiken om overbemesting te voorkomen. Het is raadzaam om de plant in het voorjaar en de zomer te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch, zoals schors, houdt de grond vochtig en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik een laag van 5-10 cm mulch rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stammen te leggen om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks om de plant gezond te houden.

  Calluna vulgaris Garden Girls groeien het best in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig. Het toevoegen van turf kan helpen om de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u preventief Pyrethrum- of neemolie gebruiken. Ook helpt het regelmatig controleren op bladluizen, spint of wolluis en deze handmatig verwijderen. Als de plaag te groot wordt, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Calluna vulgaris Garden Girls is een soort heideplant die bekend staat om zijn prachtige bloei in de late zomer en herfst. De plant produceert kleine, buisvormige bloemen in diverse kleuren, zoals roze, paars en wit. De Garden Girls variant heeft een compacte groei en bereikt een hoogte van ongeveer 30 tot 40 centimeter. Deze heideplant gedijt goed in zure, goed doorlatende grond en is winterhard. De Garden Girls zijn perfect voor de tuin of in potten op het terras en zorgen voor kleur en leven in het najaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.