Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Friesia

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Friesia is een soort geranium met opvallende zilverachtige bladeren en heldere gele bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de tuin als in potten en containers worden gekweekt. Het is een zonminnende plant die goed gedijt in warme, zonnige omgevingen. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Pelargonium Toscana Sil Friesia is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een gezonde groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Friesia is groenblijvend. De plant behoort tot de categorie van tuinplanten die hun bladeren het hele jaar door behouden.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Friesia is winterhard tot ongeveer -5 °C. Het is dus belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst tijdens de wintermaanden. Deze tuinplant kan het beste overwinteren op een vorstvrije plek.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Friesia is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten om de plant gezond te houden. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig problemen zal veroorzaken.

  Deze plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om zich te verspreiden en voor de bladeren om uit te strekken. Houd bij het planten rekening met de groeiverwachtingen van de specifieke tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Pelargonium Toscana Sil Friesia heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op het blad om schimmelgroei te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin waar verschillende insecten op af zullen komen. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin.

  Deze plant draagt niet direct bij aan biodiversiteit, maar kan wel een mooie toevoeging zijn aan je tuin. Het is belangrijk om ook andere planten aan te planten die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en vogels om de biodiversiteit te bevorderen. Over het algemeen zijn inheemse planten beter voor biodiversiteit dan exotische soorten.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en kan tot wel 5 maanden bloeien. De bloemen zijn geel van kleur en vormen een prachtige toevoeging aan de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes. Zorg ook voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Friesia is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie vanwege mogelijke giftigheid. Het wordt voornamelijk gebruikt voor zijn mooie bloemen en bladeren.

  Ja, planten in het algemeen hebben de capaciteit om geluidsgolven te absorberen en te verspreiden, waardoor ze een geluidsdempend effect hebben in de omgeving waar ze groeien. Dit geldt ook voor de Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Friesia.

 • Je kunt de plant jaarlijks snoeien na de bloei om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en snoei eventueel lange scheuten terug tot ongeveer de helft. Geef de plant na het snoeien voldoende water en voeding om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Een bodem met een neutrale zuurgraad is ideaal. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt gedurende de dag en beschut hem tegen harde wind. Plaats de plant in een border of in een pot op het terras of balkon.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of te bedekken met een dikke laag stro of mulch. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een beschutte plek met wat extra bescherming, zoals een schutting of muur, kan ook helpen bij het overwinteren van deze tuinplant.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen af om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Door een laag mulch rond de plant aan te brengen, zorg je ervoor dat de bodem gezond en vruchtbaar blijft. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te vullen om de voordelen te behouden.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem (pH tussen 6,0 en 7,0). Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten kan helpen om de pH-waarde op het juiste niveau te houden.

  Pelargoniums zijn gevoelig voor bladluizen, witte vlieg en spint. Om deze plagen te bestrijden, kan je regelmatig de plant controleren en indien nodig behandelen met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Ook helpt het om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een goede luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Friesia is een soort geranium met opvallende zilverachtige bladeren en heldere gele bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de tuin als in potten en containers worden gekweekt. Het is een zonminnende plant die goed gedijt in warme, zonnige omgevingen. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Pelargonium Toscana Sil Friesia is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een gezonde groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.