Pelargonium (Zonale Grp) 'Sil Aurora'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Sil Aurora' is een prachtige zonale geranium met opvallende zilvergrijze bladeren met roze randen. De bloemen zijn lichtroze en bloeien in mooie trossen boven het blad. Deze plant houdt van veel zonlicht en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor hangmanden of als borderbeplanting in de tuin. De 'Sil Aurora' trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige en kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pelargonium (Zonale Grp) 'Sil Aurora' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren meestal in de herfst en winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar en zomer bloeit.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij temperaturen onder de 5 °C. Het wordt daarom aanbevolen om deze plant in de winter binnen te houden of te beschermen tegen vorst. Pelargoniums zijn gevoelig voor kou en zullen niet goed gedijen in koude omstandigheden.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Sil Aurora' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en robuuste plant die weinig problemen zal geven.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Sil Aurora' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en te groeien. Zorg ook voor voldoende licht en lucht rondom de plant.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en nectarrijke bloemen die ze produceren. Dit maakt ze een waardevolle aanwinst voor tuinen die willen helpen bijen en vlinders te ondersteunen. Planten die dieren aantrekken, zoals vlinders en bijen, dragen bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Pelargoniums trekken bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in de tuin kan verhogen. Echter, ze bieden geen voedsel of schuilplaats voor inheemse dieren. Over het algemeen hebben inheemse planten meer voordelen voor de biodiversiteit dan geïmporteerde soorten.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, de Zonale Geranium kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede afwatering om de groei te bevorderen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin of op het balkon. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien dit mogelijk schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het is altijd aan te raden om alleen planten te eten die specifiek geteeld worden voor consumptie.

  Ja, planten kunnen helpen om geluiden te dempen door middel van de absorptie van geluidstrillingen. De bladeren en stengels van planten kunnen geluidstrillingen opvangen en verminderen, waardoor ze een natuurlijke geluidsdempende eigenschap hebben. Er zijn verschillende soorten planten die hiervoor geschikt zijn, waaronder veel tuinplanten.

 • Snoei de plant regelmatig om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode of zieke takken en knip bloemen regelmatig af om de bloei te verlengen. Snoei in het voorjaar eventueel terug tot ongeveer 10-15 centimeter boven de grond.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef de plant liever wat minder water dan te veel om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om het water goed te kunnen afvoeren. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge kwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Verrijk de bodem indien nodig met organische meststoffen voor optimale groei en bloei.

  Zet de plant op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant op een beschutte plek te zetten of hem in te pakken met bijvoorbeeld noppenfolie. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed wordt afgedekt met bladeren of mulch.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Gebruik voedingsrijke potgrond en mest de plant regelmatig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Pelargonium hebben in het voorjaar en de zomer regelmatig voeding nodig om goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig en bemest niet te vaak.

  Het gebruik van mulch helpt de grond vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt geplaatst om rotting te voorkomen. Het beste moment om mulch aan te brengen is in het voorjaar of de herfst.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium prefereren een neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of meststoffen. Onjuiste zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunnen natuurlijke of chemische middelen worden gebruikt. Bijvoorbeeld, het regelmatig inspecteren van de planten en het afspoelen van bladeren met water kan helpen bij het voorkomen van problemen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet om schadelijke insecten te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Sil Aurora' is een prachtige zonale geranium met opvallende zilvergrijze bladeren met roze randen. De bloemen zijn lichtroze en bloeien in mooie trossen boven het blad. Deze plant houdt van veel zonlicht en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor hangmanden of als borderbeplanting in de tuin. De 'Sil Aurora' trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige en kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.