Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Silke

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Silke is een prachtige en opvallende plant met zilverkleurige bladeren en roze bloemen. Het is een compacte plant die goed gedijt in de volle zon en bloeit van het voorjaar tot aan het einde van de zomer. De bladeren hebben een zilverachtige glans en voelen zacht aan, waardoor de plant een elegante uitstraling heeft. De bloemen zijn roze van kleur en geven een vrolijke en zomerse sfeer aan de tuin of het balkon. Deze Pelargonium is gemakkelijk te verzorgen en vereist regelmatig water geven en een lichte bemesting voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Silke is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is eenjarige plant die afsterft na de eerste vorst. Het is daarom geen winterharde plant.

  De plant is niet winterhard en zal vorstgevoelig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. De beste temperatuur voor deze plant is boven de 10 graden Celsius.

  Ja, deze plant is over het algemeen heel gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en zorgen dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Verder heeft de plant niet veel extra verzorging nodig.

  Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Silke heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Houd er rekening mee dat de plant ook voldoende afstand tot andere planten heeft om luchtcirculatie te bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is belangrijk om voldoende zonlicht te krijgen om gezond te groeien en bloeien. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Silke heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de plant ontvangt. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geur en de heldere kleuren van de bloemen. Het trekt deze bestuivende insecten aan en helpt zo bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Silke biedt nectar en voedselbronnen voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin en stimuleert het een gezonde ecosysteem.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te zorgen voor goede afwatering. De bloemen zullen het beste bloeien met voldoende zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is bedoeld als tuinplant en niet voor consumptie.

  Ja, planten in het algemeen hebben een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect is echter minimaal en afhankelijk van de omgeving waarin de plant groeit. Het is daarom geen effectieve manier om geluid te dempen.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren te verwijderen om de groei en bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatige bewatering nodig, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond constant vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant water bij de wortels en vermijd bladnat.

  Potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten is geschikt voor deze plant. Zorg voor een goede drainage in de pot om wortelrot te voorkomen. Ververs de potgrond jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organische meststoffen toe voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, minimaal 6 uur per dag. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om vorstgevoelige planten zoals deze goed te beschermen. Je kunt de plant bijvoorbeeld naar binnen halen, in een vorstvrije ruimte zetten of afdekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te kweken, zodat je deze in de winter gemakkelijk naar binnen kunt verplaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef meststoffen voor bloeiende planten om de groei te bevorderen. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen vorst.

  Bemest tuinplanten zoals deze geranium regelmatig tijdens het groeiseizoen met een evenwichtige meststof. Gebruik bij voorkeur een organische meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulch, zoals boomschors of compost, kan worden gebruikt rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook om de temperatuur van de grond te reguleren en voedingsstoffen aan de plant af te geven. Zorg ervoor dat de mulch een laag vormt van ongeveer 5 cm, maar houd het weg van de stengels om rotting te voorkomen.

  De Zuurgraad van de bodem voor de plant die je noemt moet neutraal tot licht alkalisch zijn. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem pH kan helpen om de juiste omstandigheden te behouden voor de plant.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, trips, witte vlieg en spint. Het is aan te raden om bij de eerste tekenen van ongedierte direct in te grijpen met biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast helpt een goede verzorging van de plant, zoals voldoende water geven en regelmatig bemesten, om de weerstand te verhogen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Toscana Sil Silke is een prachtige en opvallende plant met zilverkleurige bladeren en roze bloemen. Het is een compacte plant die goed gedijt in de volle zon en bloeit van het voorjaar tot aan het einde van de zomer. De bladeren hebben een zilverachtige glans en voelen zacht aan, waardoor de plant een elegante uitstraling heeft. De bloemen zijn roze van kleur en geven een vrolijke en zomerse sfeer aan de tuin of het balkon. Deze Pelargonium is gemakkelijk te verzorgen en vereist regelmatig water geven en een lichte bemesting voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.