Viola (Cornuta Grp) Patiola F1

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 is een compacte en rijkbloeiende viool met opvallende en kleurrijke bloemen. Deze plant heeft een goede vertakking en produceert veel bloemen gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een zachte geur en trekken vlinders en bijen aan. Viola Patiola F1 is zeer geschikt voor borders, potten en hanging baskets. Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet het hele jaar door groen blijft. Het is dus belangrijk om deze plant jaarlijks opnieuw te planten.

  Deze Tuinplant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen bij temperaturen onder deze grens. De plant kan in de winter buiten blijven, maar extra bescherming kan wenselijk zijn in strenge winters.

  Ja, de Viola is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Ze kunnen goed gedijen in zowel zon als halfschaduw en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten om overmatige concurrentie te voorkomen.

  Ja, de plant groeit over het algemeen goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren dan in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende vocht en voeding krijgt om optimaal te groeien.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Idealiter is het aan te raden om de plant twee tot drie keer per week water te geven, afhankelijk van de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van bestuivers. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat om de aantrekkingskracht op vlinders en bijen te vergroten.

  Ja, Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit doordat ze insecten aantrekken met hun bloemen en bladeren. Planten in de tuin zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren en insecten. Het is belangrijk om diverse planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water tijdens warme periodes.

  Nee, de Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 is niet eetbaar. Deze plant is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt afgeraden om de bloemen of bladeren van deze plant te eten.

  Ja, veel tuinplanten hebben de capaciteit om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen. Deze dempende eigenschap kan bijdragen aan een rustige en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of zieke takken en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Het is ook goed om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft weinig water nodig, de grond moet licht vochtig blijven. Geef alleen water als de grond droog aanvoelt, vooral tijdens warme zomerdagen. Vermijd dat de plant te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die geschikt is voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermeng het eventueel met wat compost voor extra voeding. Houd de potgrond vochtig, maar niet te nat.

  De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is, een pH tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Tuinplanten zoals violen kunnen profiteren van wat extra bescherming tijdens de wintermaanden. Denk aan het bedekken met mulch of stro en het vermijden van blootstelling aan harde wind. Het is belangrijk om de plant droog te houden om vorstschade te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 vereist regelmatig water geven, bij voorkeur in de ochtend. Verwijder regelmatig dode bloemen en houd de plant vrij van onkruid. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de aangegeven dosering op de verpakking voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen is een goede manier om de grond rondom de plant vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm dik, maar zorg ervoor dat de stam van de plant niet bedekt is.

  De Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 gedijt het best in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan problemen veroorzaken bij de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke remedies zoals neemolie, brandnetelgier en knoflookspray worden gebruikt. Ongediertebestrijding met behulp van lieveheersbeestjes en sluipwespen kan ook effectief zijn. Regelmatig controleren op aanwezigheid van ongedierte en preventieve maatregelen nemen, zoals het schoonhouden van de omgeving, kan problemen voorkomen.

 • Omschrijving

  Viola (Cornuta Grp) Patiola F1 is een compacte en rijkbloeiende viool met opvallende en kleurrijke bloemen. Deze plant heeft een goede vertakking en produceert veel bloemen gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een zachte geur en trekken vlinders en bijen aan. Viola Patiola F1 is zeer geschikt voor borders, potten en hanging baskets. Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.