Cyclamen 'Latinia Wit'

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen 'Latinia Wit' is een prachtige en elegante plant met witte bloemen die lijken op vlinders. De plant heeft donkergroene bladeren die een mooi contrast vormen met de witte bloemen. De 'Latinia Wit' bloeit in de winter en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant houdt van een lichte standplaats en een vochtige grond. De Cyclamen 'Latinia Wit' voegt een vleugje elegantie en frisheid toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen 'Latinia Wit' is makkelijk in onderhoud. Deze kamerplant heeft weinig water nodig en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

  De Cyclamen 'Latinia Wit' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt om gezond te blijven.

  De cyclaam plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  De Cyclamen 'Latinia Wit' houdt niet van felle zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en de plant verbranden. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Vermijd tochtige plekken en zet de plant op een lichte standplaats uit de directe zon. Zo zal de plant goed groeien en bloeien.

  'Cyclamen 'Latinia Wit' bloeit meestal van november tot maart en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. Deze plant staat bekend om zijn prachtige bloemen die in de wintermaanden de kamer opfleuren.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend luchtzuiverend te zijn. Dit geldt ook voor de Cyclamen 'Latinia Wit'. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei. Plaats de plant daarom op een plek in huis waar de temperatuur stabiel is binnen dit bereik.

 • Het is niet nodig om de Cyclamen 'Latinia Wit' te snoeien. Verwijder wel regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Knip bloemstelen zo dicht mogelijk bij de basis af.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten in. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De Cyclamen 'Latinia Wit' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan leiden tot wortelrot bij de plant. Kies voor een kwalitatieve potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei.

  De Cyclamen 'Latinia Wit' heeft behoefte aan goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Eventueel kan er wat grof zand of scherp zand aan de potgrond worden toegevoegd om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en groeit het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of kwast. Spuit de bladeren niet direct met water, dit kan vlekken veroorzaken. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen 'Latinia Wit' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting van alle kanten.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius, aangezien dit schade kan veroorzaken. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Kamerplanten zoals Cyclamen 'Latinia Wit' houden van een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg voor een goede luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien met water en de plant niet te dicht bij een verwarming te plaatsen. Verwelkte bloemen en bladeren regelmatig verwijderen helpt ook de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Cyclamen 'Latinia Wit' moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor groene planten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Bemesting kan het beste plaatsvinden tijdens de groeiperiode van de plant, in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Cyclamen 'Latinia Wit' is een prachtige en elegante plant met witte bloemen die lijken op vlinders. De plant heeft donkergroene bladeren die een mooi contrast vormen met de witte bloemen. De 'Latinia Wit' bloeit in de winter en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant houdt van een lichte standplaats en een vochtige grond. De Cyclamen 'Latinia Wit' voegt een vleugje elegantie en frisheid toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.