Guzmania 'Nr. 2000'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Guzmania 'Nr. 2000' is een prachtige en opvallende bromelia met grote, heldere rode bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en vormt een mooie rozet van bladeren. De bloemen hebben een langdurige bloeiperiode en zorgen voor een kleurrijke uitstraling in huis. Guzmania 'Nr. 2000' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatige watergift. Deze plant is een echte eyecatcher en brengt een tropische sfeer in elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Guzmania is over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende licht, vermijd direct zonlicht en geef regelmatig water in de koker van de plant. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe wat plantenvoeding voor een optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat het gelijkmatig belicht wordt. Het gebrek aan licht kan leiden tot minder groei en minder bloei.

  De Guzmania heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer eens per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij indirect licht. Te veel felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant daarom het beste op een plek met helder, indirect licht.

  Ja, Guzmania 'Nr. 2000' houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 26 graden Celsius. Zorg voor een warme en lichte standplaats voor deze plant om hem goed te laten groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  De Guzmania 'Nr. 2000' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Guzmania 'Nr. 2000' is luchtzuiverend en kan een positief effect hebben op de luchtkwaliteit in huis. Het is een kamerplant die schadelijke stoffen kan filteren en omzetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en beluchten van de plant kan helpen de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, de Guzmania 'Nr. 2000' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om goed te gedijen. Plotselinge temperatuurveranderingen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Het snoeien van de plant is niet noodzakelijk, maar verwijder dode bladeren regelmatig om de gezondheid van de plant te behouden. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om beschadiging van de plant te voorkomen.

  De Guzmania heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te drassig wordt. Geef de plant water in de trechter van de bladrozet en zorg ervoor dat er geen water op de bladeren blijft staan. Water geven kan het beste met lauw water op kamertemperatuur.

  De ideale potgrond voor de Guzmania plant is een goed doorlatende potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende luchtig is en vocht kan vasthouden, maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen of te vervangen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is essentieel voor een gezonde groei. Zorg voor goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat er water in de kelk blijft staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek. Gebruik een spuitfles met lauw water om eventueel stof van de bladeren te spoelen. Vermijd direct zonlicht en zorg voor een lichte plek in huis.

  De Guzmania 'Nr. 2000' heeft behoefte aan helder, indirect licht en moet uit de buurt worden gehouden van direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende natuurlijk licht krijgt, maar vermijd directe blootstelling aan de zon om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Guzmania houdt van een temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 13 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  Deze plant gedijt het best bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de omgeving. Een luchtvochtigheid van 50-70% is ideaal voor de gezondheid van de plant.

  De Guzmania planten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met geschikte bodemverbeteraars. Een juiste pH-waarde zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant elke 2-4 weken tijdens de lente en zomermaanden en verminder de bemesting in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  Guzmania 'Nr. 2000' is een prachtige en opvallende bromelia met grote, heldere rode bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en vormt een mooie rozet van bladeren. De bloemen hebben een langdurige bloeiperiode en zorgen voor een kleurrijke uitstraling in huis. Guzmania 'Nr. 2000' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatige watergift. Deze plant is een echte eyecatcher en brengt een tropische sfeer in elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.