Petunia 'Ramblin Neon Rose'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia 'Ramblin Neon Rose' is een prachtige en opvallende plant met felroze bloemen en een hangende groeiwijze. De bloemen hebben een neonachtige kleur en geven een levendige uitstraling aan elke tuin of balkon. Deze Petunia heeft een lange bloeiperiode en blijft goed gedijen in zonnige plekken met goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor hangmanden, borders of als bodembedekker en trekt vlinders en bijen aan. Met regelmatig water geven en geschikte bemesting zal de Petunia 'Ramblin Neon Rose' blijven bloeien en je tuin verfraaien met zijn heldere bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia 'Ramblin Neon Rose' is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige tuinplant die meestal sterft na de bloeiperiode. Het wordt aanbevolen om ze na de bloei te vervangen door nieuwe planten.

  Petunia 'Ramblin Neon Rose' is niet winterhard en moet daarom vorstvrij overwinteren. Het is raadzaam om de plant binnen te zetten tijdens koude periodes. Het is eenjarige plant die niet bestand is tegen vorst.

  Petunia's hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig en zijn redelijk makkelijk te verzorgen. Ze hebben regelmatig water en voldoende zonlicht nodig. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloei.

  Petunia's hebben ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om ze op een zonnige plek te planten met goed doorlatende grond. Ze kunnen goed groeien in borders, hangmanden of bloembakken.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook in de lichte schaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt voor een optimale bloei. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren.

  De Petunia 'Ramblin Neon Rose' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is 2-3 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en de zoete geur. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Petunia's trekken bestuivers, zoals bijen en vlinders, aan, wat kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter belangrijk om ook andere plantensoorten aan te planten om een divers ecosysteem te ondersteunen. Over het algemeen kunnen petunia's een aanvulling zijn op de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en bloeit gedurende de hele zomer. Het is een bloeiende tuinplant.

  Ja, de Petunia 'Ramblin Neon Rose' kan goed tegen de volle zon. Ze zal het beste bloeien op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat ze voldoende water krijgt, vooral op warme dagen.

  Petunia's zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mensen en dieren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en misselijkheid. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Petunia's hebben niet het vermogen om geluid te dempen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die worden gekweekt vanwege hun bloemenpracht en kleurrijke uitstraling. Zij kunnen wel een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit en uw gemoedstoestand.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en knip lange uitlopers terug om de plant compact te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en bloemen te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef water bij voorkeur 's ochtends of 's avonds, wanneer de zon niet fel schijnt.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg voor een pH-balans van ongeveer 6 tot 7. Gebruik een voedzame potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De bodem moet goed doorlatend zijn met een gemiddelde voedingswaarde. Het is belangrijk dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  De Petunia 'Ramblin Neon Rose' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten die niet winterhard zijn, zoals deze plant, moeten in de winter worden beschermd tegen vorst. Dit kan door de plant te verplaatsen naar een beschutte plek, zoals een kas of serre, of door deze te bedekken met een dikke laag stro of mulch. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op schade door vorst en deze indien nodig extra te beschermen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig vervaagde bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant af en toe voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze soort hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten in het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei rondom de plant. Gebruik organisch materiaal zoals stro, houtsnippers of compost. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7 centimeter dikte rondom de plant, maar vermijd om de stam direct te bedekken.

  De Petunia 'Ramblin Neon Rose' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een bodemtest kan helpen om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen en eventueel de benodigde aanpassingen te maken voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en eventueel bij te mesten om een optimale groei van de plant te garanderen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en aangetaste bladeren of bloemen te verwijderen. Daarnaast kan het helpen om de planten regelmatig te besproeien met een milde zeepoplossing of insecticiden die veilig zijn voor tuinplanten. Tot slot kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen ook ingezet worden voor bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Petunia 'Ramblin Neon Rose' is een prachtige en opvallende plant met felroze bloemen en een hangende groeiwijze. De bloemen hebben een neonachtige kleur en geven een levendige uitstraling aan elke tuin of balkon. Deze Petunia heeft een lange bloeiperiode en blijft goed gedijen in zonnige plekken met goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor hangmanden, borders of als bodembedekker en trekt vlinders en bijen aan. Met regelmatig water geven en geschikte bemesting zal de Petunia 'Ramblin Neon Rose' blijven bloeien en je tuin verfraaien met zijn heldere bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.