Petunia 'Ramblin Lilac Glo'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Ramblin Lilac Glo' is een prachtige hangende plant met opvallende lilakleurige bloemen. Deze petunia heeft een langbloeiende periode en trekt vlinders en bijen aan. Het is een compacte en goed vertakte plant die ideaal is voor hangmanden en bloembakken. De bloemen van de 'Ramblin Lilac Glo' hebben een opvallende gloed en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia 'Ramblin Lilac Glo' is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die in de herfst afsterft. Het is aan te raden om hem elk jaar opnieuw te planten.

  Petunia 'Ramblin Lilac Glo' is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen tijdens de wintermaanden of om te planten in een pot die naar binnen kan worden verplaatst. Het is een eenjarige plant die het beste gedijt in warme zomers.

  Petunia's zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en bloeien langdurig. Ze hebben regelmatig water en voeding nodig en bloeien het beste in de volle zon. Snoei regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Petunia 'Ramblin Lilac Glo' heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden. Het is aan te raden om de plant een ruimte van ongeveer 25 tot 30 centimeter te geven tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt voor een gezonde groei.

  Petunia's doen het over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze niet zo goed groeien en bloeien, omdat ze veel zonlicht nodig hebben. Het is daarom aan te raden om Petunia's op een zonnige plek te planten.

  De Petunia 'Ramblin Lilac Glo' moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens warmere periodes. Over het algemeen is het aan te raden om de plant ongeveer twee tot drie keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant groeit. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te vochtig of te droog is.

  Ja, de Petunia 'Ramblin Lilac Glo' is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze bestuivers naar de tuin. Het is een aantrekkelijke plant voor insecten vanwege de nectar en de bloemen die gemakkelijk toegankelijk zijn. Deze eigenschap maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Petunia's trekken niet veel bijen en vlinders aan vanwege hun dubbele bloemen en rijke kleuren. Voor een grotere biodiversiteit kunnen andere planten zoals lavendel of wilde bloemen worden overwogen. Het is belangrijk om diverse planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. Het regelmatig water geven kan helpen om de plant te beschermen tegen uitdroging.

  Nee, de Petunia 'Ramblin Lilac Glo' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Petunia's kunnen geluid enigszins dempen vanwege hun bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Deze plant kan dus helpen om geluid in de omgeving te verminderen, hoewel het effect niet enorm zal zijn. Het is echter geen volledige geluidsdempende oplossing zoals isolatiepanelen of speciale planten die specifiek voor dit doel zijn gekweekt.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat hij te lang en dun wordt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel wat organische meststof toe om de groei te stimuleren.

  Petunia's gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft en vermijd wateroverlast. Een regelmatige bemesting zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Petunia 'Ramblin Lilac Glo' gedijt het best op een standplaats in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze plant kan ook goed groeien in hangmanden of balkonbakken.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Ramblin Lilac Glo' moeten in de winter beschermd worden tegen vorst. Dit kan door de plant te verplaatsen naar een beschutte plek of door deze af te dekken met stro, bladeren of speciale winterhoezen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang blootgesteld wordt aan extreme kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Voor een goede groei en bloei is het aan te raden om regelmatig meststoffen te geven.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral in het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosering op de verpakking volgt voor de beste resultaten.

  Het is aan te raden om de aarde rondom de plant te bedekken met een laag mulch. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stelen van de plant komt.

  De zuurgraad van de bodem voor de Petunia 'Ramblin Lilac Glo' moet liggen tussen de 6,0 en 7,5 op de pH-schaal voor optimale groei. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Test de zuurgraad van de bodem indien nodig en voeg kalk toe om de pH-waarde aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Petunia 'Ramblin Lilac Glo', kan regelmatig inspectie en handmatig verwijderen van ongedierte zoals bladluizen en spintmijten helpen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet voor biologische bestrijding. Ten slotte kunnen ook specifieke bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte worden gebruikt, zorg ervoor dat deze veilig zijn voor de plant en het milieu.

 • Omschrijving

  Petunia 'Ramblin Lilac Glo' is een prachtige hangende plant met opvallende lilakleurige bloemen. Deze petunia heeft een langbloeiende periode en trekt vlinders en bijen aan. Het is een compacte en goed vertakte plant die ideaal is voor hangmanden en bloembakken. De bloemen van de 'Ramblin Lilac Glo' hebben een opvallende gloed en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.