Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 is een prachtige plant die bekend staat om zijn rijke bloemen in verschillende kleuren zoals paars, geel, wit en blauw. Het is een compacte en bossige plant die bloeit van het vroege voorjaar tot aan de herfst. De plant gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw en is ideaal voor het opfleuren van borders, perkjes en bloembakken. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin. Deze plant vraagt weinig onderhoud en is gemakkelijk te kweken, waardoor het een populaire keuze is onder tuinliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die bloeit van het voorjaar tot aan de zomer. Het is gebruikelijk om deze plant elk jaar opnieuw te planten.

  De plant Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 is winterhard tot ongeveer -5 °C. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen milde winterse omstandigheden. Het is aan te raden om deze plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 is makkelijk in onderhoud. Deze plant vereist regelmatig water geven en een plek met voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  De Viola heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plaats de Viola op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs bloeien met minder zonlicht. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om optimale groei te bevorderen. Regelmatig water geven is ook essentieel voor een gezonde ontwikkeling.

  De Viola Delta F1 heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit, omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast biedt het schuil- en nestgelegenheid voor verschillende insecten. Het zorgt zo voor een gezonde en gevarieerde tuinomgeving.

  Deze plant bloeit doorgaans van het vroege voorjaar tot in de late zomer. De bloei kan duren tot wel 8 tot 10 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant goed water te geven tijdens warme zomerdagen om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Ze bevatten geen voedingswaarde en kunnen zelfs giftig zijn in bepaalde gevallen. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, vele planten hebben geluidsdempende eigenschappen, maar het is niet de primaire functie van de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1. Het kan echter helpen om geluiden enigszins te absorberen vanwege de bladeren en bloemen. Het beste effect wordt echter bereikt met specifieke geluidsdempende planten.

 • Je kunt verwelkte bloemen verwijderen door ze af te knippen met een schaar of snoeischaar. Dit zal de plant aanmoedigen om nieuwe bloemen te produceren. Snoei dode of beschadigde bladeren en stelen voor een gezonde uitstraling van de plant.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel compost of organische meststoffen om de grond vruchtbaar te houden.

  Viooltjes groeien het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze planten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Het is aanbevolen om Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 in de winter te beschermen door mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd natte grond om rotting te voorkomen. In koudere klimaten kan het helpen om de plant te bedekken met een doek of plastic bij extreem lage temperaturen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Viola hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de planten bij voorkeur in het voorjaar en in de zomermaanden voor een optimale groei en bloei.

  Het gebruik van mulch rondom deze plant kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien. Het is belangrijk om een laagje mulch aan te brengen, maar niet direct tegen de stengels van de plant aan.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede pH-waarde zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke roofdieren zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Daarnaast kunnen planten worden beschermd met fijnmazig gaas of netten. Ook het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen kan helpen om tijdig in te grijpen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 is een prachtige plant die bekend staat om zijn rijke bloemen in verschillende kleuren zoals paars, geel, wit en blauw. Het is een compacte en bossige plant die bloeit van het vroege voorjaar tot aan de herfst. De plant gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw en is ideaal voor het opfleuren van borders, perkjes en bloembakken. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin. Deze plant vraagt weinig onderhoud en is gemakkelijk te kweken, waardoor het een populaire keuze is onder tuinliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.