Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise is een prachtige vioolplant met een mix van zachte en levendige kleuren, zoals lila, geel en wit. De bloemen hebben een nostalgische uitstraling en zijn perfect voor het creëren van een romantische sfeer in de tuin of op het balkon. Deze plant groeit compact en bloeit langdurig, waardoor je de hele zomer van de kleurrijke bloemen kunt genieten. De Viola Delta F1 Antique Surprise doet het goed in zowel zon als halfschaduw en is eenvoudig te onderhouden. Deze plant trekt ook nuttige insecten aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola is geen groenblijvende plant. Het is een plant die jaarlijks opnieuw moet worden geplant en groeit voornamelijk in de lente en zomer. Het is een eenjarige plant die vorstgevoelig is.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise is winterhard tot -5 graden Celsius. Oranje tinten in de bloemen worden naarmate het kouder wordt nog intenser. Deze plant kan dus goed tegen de kou.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor deze plant is ongeveer 20-30 cm ruimte tussen elke plant ideaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, dus plant ze niet te dicht op elkaar. Houd ook rekening met de groeiruimte van de plant, zodat deze zich goed kan ontwikkelen.

  De plant groeit het best in de volle zon of in halfschaduw. Een plek met veel schaduw kan ervoor zorgen dat de plant minder goed groeit en bloeit. Zorg dus voor voldoende licht voor een gezonde groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer dat nodig is.

  Ja, Viola's zijn bijen- en vlinderlokkende planten. De bloemen trekken deze insecten aan met hun zoete geur en kleurrijke uitstraling. Het is een ideale plant voor in de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, planten in de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise zorgen voor biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met hun kleurrijke bloemen. Ze helpen de diversiteit van planten en dieren in de tuin te vergroten. Het is een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met juni en de bloeiperiode kan zo'n 8 weken duren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en bescherming bij extreme hitte.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise is niet eetbaar en wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die geschikt zijn voor consumptie om gezondheidsrisico's te voorkomen.

  Ja, veel planten hebben het vermogen om geluid te absorberen en te dempen, waaronder de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise. De bladeren en bloemen kunnen geluidstrillingen verminderen en bijdragen aan een rustige omgeving in de tuin. Het kan echter niet worden beschouwd als een volledig geluidsdempende plant.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en eventuele zieke of dode takken. Snoei in het voorjaar om de groei te stimuleren en de bloei te bevorderen.

  De Viola plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Deze plant heeft voedzame potgrond nodig met een goede drainage om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een universele potgrond geschikt voor tuinplanten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant is ideaal voor in borders, bloembakken of hanging baskets.

  Om de winter goed door te komen, is het belangrijk om tijdig te starten met winterbescherming. Denk hierbij aan het aanbrengen van een dikke laag mulch rondom de plant en het beschermen van de wortels tegen vorst. Het is tevens aan te raden om de plant af te dekken met een vliesdoek of speciale winterbeschermhoes.

  Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe wat mest voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen rond de basis van deze plant helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Kies een organisch mulchmateriaal zoals stro, houtsnippers of compost. Breng de mulchlaag aan met een dikte van ongeveer 5-7 centimeter, maar vermijd om de stengels van de plant te bedekken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 5,5 en 7,0 pH. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur (lage pH) of te basisch (hoge pH) is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Een goede pH-waarde zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen door de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren op bladluizen, rupsen en slakken helpen. Insecticiden op basis van natuurlijke oliën kunnen ook effectief zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en snel actie te ondernemen bij de eerste tekenen van plagen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Antique Surprise is een prachtige vioolplant met een mix van zachte en levendige kleuren, zoals lila, geel en wit. De bloemen hebben een nostalgische uitstraling en zijn perfect voor het creëren van een romantische sfeer in de tuin of op het balkon. Deze plant groeit compact en bloeit langdurig, waardoor je de hele zomer van de kleurrijke bloemen kunt genieten. De Viola Delta F1 Antique Surprise doet het goed in zowel zon als halfschaduw en is eenvoudig te onderhouden. Deze plant trekt ook nuttige insecten aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.