Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Fire Surprise

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Fire Surprise is een vrolijke en kleurrijke vioolplant met grote bloemen in verschillende tinten oranje, rood en geel. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende de lente en zomer. Het blad is groen van kleur en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze plant is ideaal voor het opfleuren van bloembakken, borders en tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Fire Surprise is niet groenblijvend en zal bloemen verliezen tijdens de wintermaanden. Het is een eenjarige plant die goed gedijt in de tuin maar niet het hele jaar door groen blijft.

  De plant staat bekend als winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is echter aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege de mooie bloemen.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt, en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg indien nodig wat meststof toe om de groei te bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Fire Surprise heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant ze op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De Viola Delta F1 Fire Surprise heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en de zoete geur van de bloemen. Het kan een waardevolle aanvulling zijn in een tuin die gericht is op het aantrekken van bestuivers.

  Deze plant trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het toevoegen van diverse plantensoorten, zoals deze, draagt bij aan een gezond ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om planten aan te planten die diverse dieren aantrekken voor een diverse en gezonde tuin.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Fire Surprise kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Geniet van de kleurrijke bloemen die de plant kan produceren.

  De bloemen van dit plantenras zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt ter decoratie van salades, desserts en andere gerechten. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat de bloemen biologisch geteeld zijn voordat je ze consumeert. Het is niet aan te raden om delen van de plant die behandeld zijn met pesticiden te eten.

  Ja, als tuinplant heeft de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Fire Surprise beperkte geluidsdempende eigenschappen. De plant kan enigszins helpen om geluid te absorberen en te verminderen in een tuinomgeving. Echter, voor optimale geluidsdemping worden andere maatregelen aanbevolen.

 • De plant heeft geen specifieke snoei nodig, maar het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen kan de groei en bloei stimuleren. Als de plant te groot wordt, kan hij teruggesnoeid worden om zijn vorm te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Fire Surprise heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft en geef regelmatig meststoffen voor een gezonde groei. Gebruik bij voorkeur universele potgrond voor tuinplanten.

  De Viola Delta F1 Fire Surprise gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet drassig wordt. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Fire Surprise gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. Deze tuinplanten kunnen zowel in borders als in potten op het terras geplaatst worden.

  Het is belangrijk om bij vorst de plant te beschermen met een mulchlaag van bladeren of stro. Daarnaast kan een winterhoes of -doek worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  *De Tuinplanten: een algemene bemesting is voldoende voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een langzaamwerkende meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest.*

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemstructuur voor tuinplanten. Het kan gedaan worden met organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of stro. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is om de lucht- en waterdoorlaatbaarheid van de bodem niet te belemmeren.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede balans in de bodem zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijt worden gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op eventuele plagen en deze indien nodig te verwijderen. Het toepassen van preventieve maatregelen, zoals het schoonhouden van de omgeving en het niet overbemesten, kan ook helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Fire Surprise is een vrolijke en kleurrijke vioolplant met grote bloemen in verschillende tinten oranje, rood en geel. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende de lente en zomer. Het blad is groen van kleur en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze plant is ideaal voor het opfleuren van bloembakken, borders en tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.